Nå skinner både sola og skulpturene i parken

– De ble fine nå, smiler kultursjef Gerd Hagen etter at mor og barn i forrige uke  ble sandblåst, behandlet og vokset.Men et av barna mangler. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

Med kultursjef Gerd Hagen, virksomhetsleder Reidar Næss, Peggy Pedersen og Grethe Larsen fra Park og idrett i spissen skinner nå mor og barn, og fontenen er snart klar for å bli skrudd på.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

I forrige uke var oslomannen Øyvind Bast Lie i Hammerfest og behandlet figurene, som hans bestemor, mamma, onkler og tante på 1950-tallet sto modeller for, og som hans bestefar Ørnulf Bast laget.

Les også: – Mamma, bestemor, tante og onkler sto modell

Samtidig som byen endelig opplever sommertemperaturer skinner mor og tre av barnene. Den fjerde mangler, men trengte bare litt mer omsorg, og er straks på plass også den, forsikrer kultursjef Gerd Hagen.

– Øyvind Bast Lie var bedt av sin mor om å se til skulpturene da han besøkte Hammerfest i fjor sommer, og som han sa. Han ble møtt av et begredelig syn, sier kultursjef Gerd Hagen, som straks sa seg enig i at figurene trengte behandling og stell.

– Skulpturene står ute i vær og vind. Det er viktig at dem får behandling, sier kultursjefen, og sier seg fornøyd med resultatet.

– Skulpturene står ute i vær og vind. Det er viktig at dem får behandling, sier kultursjef Gerd Hagen.

 

 

Del dette: