Nå starter innflyttinga på nyskolen i Baksalen

Kontorutstyr, møbler og pulter skal inn på den nye barneskolen i Baksalen, som står klar for å ta mot elevene til skolestart. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

De fire øverste etasjene på nye Baksalen skole er fiks ferdig og er allerede overlevert byggherre Hammerfest kommune, som har startet innflytting av kontorutstyr, møbler og pulter.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN/ bej@ny.hammerfestingen.no

I underetasjen gjenstår det enda noe arbeid, og skal etterplanen overleveres kommunen mot slutten av september. Skolen er bygget med Hammerfest Entreprenør AS/Veidekke som totalentreprenør, og med flere lokale bedrifter som Viggo Eriksen, Gagama og Rørlegger Berntsen som underentreprenører.

Hammerfest kommune er selv byggherre. Her er rådmann Leif Vidar Olsen på befaring på skolen. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Den nye skolen er på 6.750 kvadratmeter og er bygget etter miljøklassifiseringsstandarden BREEM. Dette er et helhetlig klassifiseringssystem for bygg og eiendom, som dokumenterer forskjeller på miljø- og helsebelastninger.

I tillegg til å være en skole har bygget også garderobefasiliteterer som er tenkt å kunne benyttes i forbindelse med aktiviteter på idrettsbanen.

En av skolens garderober. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Skolen har kostet rett i underkant av 230 millioner kroner, som også inkluderer forprosjekt og tomtekostnader, og som sies å være mye skole for pengene. Dette fører til at Hammerfest kommune per i dag har lånegjeld på ca. 2,2 milliarder kroner.

Elevene kan se fram til et romslig og trivelig skolebygg. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Noen skap har kommet på plass, og en Philips skjerm venter på å bli pakket ut av eska. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

De fire øverste etasjene er overlevert byggherre Hammerfest kommune. I underetasjen gjenstår fortsatt litt arbeid. Illustrasjon: Spinn Arkitekter

 

Annonse:

Del dette: