Debatt: Nå bommes det fælt

Det arbeides for fullt for flere bomstasjoner i Norge, ikke en veistubb uten. Det er vår regjerings nye politikk, våre veier bombarderes med bomstasjoner.

Det tas inn enorme beløp, regjeringens nye melkeku. Vi har ikke hatt så mange bomstasjoner før Høyre, FrP og Venstre dannet regjering, med KrF på slep.

Og nå skal Hammerfest, et samfunn med et barskt klima – en endestasjon som ligger på ei øy, få to bomstasjoner i første omgang, og senere til sammen 7, ettersom jeg har lest. Det er tungtransporten som sliter mest på våre veier, men det er vi, Hammerfests befolkning og næringsliv, som vil komme til å slite i mange år framover.

Dersom Norge ikke har råd til å bygge veier uten bomstasjoner mer, og dersom det blir tvunget igjennom bomstasjoner i Finnmark, vil jeg foreslå at de settes opp ved alle innfartsveier til fylket, kun der. Tungtransporten sliter på veiene, og de dukker vel ikke opp fra intet på tur fra Kvalsund mot byen. I tillegg bør Equinor, ved hver last med gass som skipes ut fra Hammerfest, øremerke en viss prosentandel av fortjenesten til oppgradering og veibygging i fylket.

Og er det slik at Norge nå har så dårlig råd at det ikke kan bygges veier mer, uten at folket skal skattelegges mangedobbelt, så er det vel på sin plass at sparekniven også råker vårt Storting og Regjering. Jeg leser at flere av våre representanter der, fester som grever, og hvor vi, den vanlige mann og kvinne finansierer gildene. Jeg foreslår at det settes opp bom til Stortingets garasjeanlegg.

Nå krever jeg at våre politikere får de samme plikter og utgifter som vi andre vanlige folk her i landet.

Eller har de blitt vår nye adel?

Jeg skulle gjerne ha visst hvor mange av millionene som blir tatt inn på bomstasjonene i dag, brukes til drift, og hvem tjener på dem, foruten staten?
Vår regjering gir skattelette til de rikeste i landet. I tillegg har private investorer regjeringens velsignelse til å putte millioner i egen lomme. Det ser vi spesielt godt i privat barnehagedrift og barnevern.

Jeg har forresten nylig lest at Norge låner ut millioner til en meget lav rente til Tyskland, slik at de kan utbedre sine veier.

Jeg har hele tiden vært for ny og sikker vei inn til Hammerfest, det trenger vi. Men når jeg ser hva det vil koste oss innbyggere og bedrifter her i byen, bør Hammerfest kommune si nei til bom.

Det er Storting og Regjering, samt Statens vegvesen sitt ansvar å sikre Norges befolkning farbare og trygge veier.

Vi nekter å betale bompenger – vi betaler nok fra før.

Av Inger Elisabeth Nilsen

…hammerfestlig

av Åge Eriksen

Hammerfestingen arbeider etter Vær-Varsom plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med ansvarlig redaktør.

Del dette: