Nav: – Per Arne, du er gravid

[quads id=2]

Ifølge brevet fra Nav blir Per Arne gående gravid fram til 31.12.2020. Langt svangerskap, men ikke planlagt, fastslår han selv. Foto: Privat

Brevet fra Nav fikk Per Arne Zachariassen og resten av Hammerfest til å le i dag.

Av MARIUS B. STAVELI/ mbs@ny.hammerfestingen.no
Da Per Arne Zachariassen åpnet brevet han fikk fra Nav ble han mildt sagt overrasket: – Jeg var fortsatt trøtt da jeg leste brevet, så jeg måtte lese det en ekstra gang.
For i brevet fra Nav sto det sort på hvitt: Per Arne er gravid, og han blir gående gravid frem til den 31.12. 2020.

Ikke planlagt svangerskap

Det vil si et forholdsvis langt svangerskap, så hammerfestingen Zachariassen håper han slipper de verste plagene. Dog kom det hele noe overraskende på.
– Det er ikke et planlagt svangerskap, og jeg har ikke rukket å få sagt det til kona ennå, sier Zachariassen.

Brevet fra Nav.

Heller ikke datteren har fått beskjed om at hun blir storesøster om to år. Zachariassen har derimot rukket å legge det ut på Facebook, og dele det på Snapchat. Der har det kommet en del reaksjoner allerede.

Har ikke tenkt å klage

– Jeg har ikke rukket å se reaksjonene ennå, men jeg regner med at brevet har fått noen til å le litt på morgenkvisten, sier Zachariassen.
Det kan og hende de blir å humre litt på lønningskontoret når de åpner brevet fra Nav. PÅ tross av feilen fra etaten, tar Zachariassen det hele med godt humør. Han har derfor ikke planer om å benytte seg av klageadgangen.
– Nei, jeg har god sans for humor, så jeg kommer nok ikke til å klage, sier han.

– Åpentbart feil, svarer Nav

Avisa Hammerfestingen har i dag vært i kontakt med Nav Finnmark, som etter å ha undersøkt saken har kommet fram til hva som kan ha skjedd.

– Dersom en mann får brev om at han er gravid har det åpenbart skjedd en feil fra vår side, sier kommunikasjonsrådgiver Ina Eliassen, som har følgende forklaring på hva som kan ha skjedd:

– Saksbehandler har nok her antagelig huket av  i en feil boks for standardskjema når vedtaksbrevet er laget. Slike feil skjer ikke så ofte, men når det skjer er det klart at vi beklager, og vi skal rette det opp med en gang, sier Eliassen til avisa Hammerfestingen.

 
[quads id=1]

Del dette: