Hammerfestingen

Thomas har signert kontrakt med TIL:

– Noe jeg har håpet på en god stund

Thomas Bjørgve har skrevet kontrakt med Tromsø IL. Her sammen med trener Lars Petter Kræmer-Andressen. Foto: Tromsø IL

Fredag ble det kjent at Hammerfest-gutten Thomas Bjørgve har signert kontrakt med Tromsø IL.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Først må jeg vel si gratulerer. Hvordan føles det?

– Jeg er kjempeglad, det var dette jeg hadde håpet på. Det er noe jeg har håpet på en god stund, så jeg ble glad da jeg fikk vite at de ønsket å beholde meg her, sier han.

Han flyttet til Tromsø i 2019 for å gå på Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

– Jeg gikk Vg1 i Hammerfest, men så begynte jeg på NTG andreåret, og jeg ble ferdig med skolen nå til sommeren, sier Bjørgve.

– Ønsker å ta et nytt steg

– Hvordan er livet som fotballspiller?

– Det er trening hver dag, og man tenker egentlig nesten bare på fotballen. Men så er jeg jo veldig interessert i fotball da, så det passer meg bra. Ellers er det ikke så annerledes fra alle andre liv, sier Bjørgve.

Før han flyttet til Tromsø spilte Bjørgve for Hammerfest IF Stein.

– Det var veldig bra i HIF-Stein. Jeg flyttet fordi jeg hadde et ønske om å satse videre og å ta et nytt steg.

– Tålmodig og ikke stresse

Han forteller at drømmen er å kunne leve av fotballen.

– Å nå så langt som mulig. Man setter seg høye mål så man har noe å strekke seg etter, men først og fremst vil jeg prøve å få spilt i Eliteserien med TIL. Får jeg til det blir jeg veldig glad, sier Bjørgve.

– Marcus Holmgren Pedersen har jo tatt noen av de samme stegene som du har gjort nå, og han må man jo kunne si har gjort det veldig bra. Håper du på å nå like langt?

– Selvfølgelig håper man på det, men det er ikke mange som får det til. Jeg tenker at det er viktig å være tålmodig og ikke stresse, så kommer nok mulighetene, sier Bjørgve.

– En spennende spiller

Tromsø IL skriver på sine nettsider at Bjørgves utvikling er gledelig og at dette blir belønnet med en kontrakt ut sesongen 2023.

TIL-trener Lars petter Kræmer-Andreassen sier Bjørgve er en spennende spiller.

– Thomas er en spiller som vi har hatt tro på veldig lenge, men han har vært uheldig med skader de siste årene. Nå håper vi at han får kontinuitet i treningen sin og på den måten få frem potensialet som spiller. Vi er nysgjerrig på Thomas og vi ønsker å gi han muligheten til å utvikle seg i vårt miljø, sier han.

På Hammerfest IF Steins Facebook-side finner man følgende melding:

– Vi gratulerer Thomas Bjørgve med kontrakt for Tromsø IL. Etter å ha gått gradene på NTG har Thomas kommet gjennom nåløyet og fått sin første kontrakt. Det er faktisk helt peise rått, akkurat som Thomas selv. Vi heier på deg, Thomas.