Hammerfestingen

Finalist «Årets hammerfesting 2022»:

– Det er ekstremt koselig

Tara Bloch-Vere ble overrasket da avisa Hammerfestingen tok kontakt for å fortelle at hun er en av fem finalister i kåringen av «Årets hammerfesting 2022». Foto: Hammerfestingen

Tara Bloch-Vere sang seg inn i hjertet hos folk over hele Norge under fjorårets utgave av «The Voice». Nå har hun blitt valgt ut som en av fem finalister under kåringen av «Årets hammerfesting 2022».

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

I nominasjonen står det at hun sjarmerte hele Norge i senk ved å synge som en gud, by på seg selv og vise seg fram som en tøff og samtidig sårbar sjel.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er jo bare tvers gjennom ekstremt hyggelig og smigrende, sier Bloch-Vere da avisa Hammerfestingen tar kontakt for å fortelle at hun er valgt ut som finalist.

– Hjulpet meg mye

Hun forteller at dette er en bekreftelse på at det hun har gjort det siste året har vært verdt innsatsen.

– Jeg har jo vrengt sjela mi i offentligheten i året som gikk føler jeg. Det var ikke lett å være så åpen, men det har hjulpet meg mye. Jeg har vel på et vis til dels brukt hele livet på å skjule mange sider av meg selv, sier Bloch-Vere.

På denne tiden for et år siden satt hun og ventet på at første episode av «The Voice» skulle sendes på TV.

– Det verste da var ikke at folk skulle høre meg synge, for det hadde de jo gjort før. Men det var det å se meg ha følelsene sånn på utsiden som var skummelt, for jeg har aldri likt å vise slike ting foran folk. Om jeg blir lei meg går jeg gjerne et annet sted, mens nå ble det så veldig tydelig at det her blir et menneske som sliter psykisk på TV. Jeg gruet meg til at det skulle vises og hvordan responsen ville bli, sier hun ærlig.

Trykk her for å stemme på «Årets hammerfesting 2022».

– Kan være meg selv

Men responsen trengte hun ikke frykte.

– Uten at det noen gang var noen som sa det rett ut så var det tydelig på meldingene jeg fikk fra både fjern og nær at jeg representerte noe, sier Bloch-Vere.

Hun føler hun har vokst på erfaringen.

– Jeg har kommet så mye bedre ut av det, for nå kan jeg plutselig være meg selv hele tiden. Også viser det seg at min åpenhet har hjulpet andre med å være åpen. Jeg er 32 år og har brutt ut av alt trygt. Jeg får følelsen av at det var verdt det, sier hun glad.

– «Har dette virkelig skjedd?»

Etter tiden i «The Voice» forteller hun at ting har gått i et.

– Det er først nå på nyåret at jeg har begynt å reflektere mer over det. Det gikk så i et fra jeg var ferdig og til jeg flyttet ned hit. Når jeg ser tilbake på det nå, så er det litt sånn «har dette virkelig skjedd?», også får jeg litt vondt og tenker at jeg burde nytt det mer, men samtidig vet jeg at jeg koset meg veldig, sier Bloch-Vere.

Hun håper hennes egen åpenhet kan gjøre at andre tør å være åpne om psykisk helse og andre problemer.

– At folk bare tør å være seg selv. For det er verre å la det være har jeg erfart. Det er da det virkelig kan gå galt. Det er bedre å prøve og gjøre det du vil enn å fortrenge det.

Psykisk helse

Framover skal hun satse på musikken.

– Nå har vi laget demoer, og rundt 20. januar går vi i studio og starter med opptak. Etter hvert kommer det fem låter fra meg som er en slags tidslinje fra da jeg var med i «The Voice» og fram til nå, sier Bloch-Vere.

Hun forteller at man i låtene får møte både indre demoner og historien hennes.

– Det blir en veldig vid sjangerbredde. Jeg tenker at det som er den røde tråden er at det er ting som er i hodet mitt som kommer ut i forskjellige lyder. Noe er rocket, noe mer mot pop, blues og soul. Så den røde tråden må være meg og mitt hode tror jeg, ler hun.

Vinneren av kåringen får gleden av å dele ut 25 000 kroner til et godt formål i lokalsamfunnet, og Bloch-Vere ønsker at pengene skal gå til psykisk helse.

– Jeg er usikker på nøyaktig hva, men det er noe som absolutt er en stor del av meg, og da føler jeg det er innlysende at jeg må bidra til en organisasjon eller jeg vet ikke hvem. Det må i alle fall researches godt, sier hun.