Hammerfestingen

Helt til topps i nyttårsturnering:

– Det var helt vilt

Gutter 13-gjengen fra Stein Håndball stakk av med 1. plassen da Tromsø Håndballklubb arrangerte nyttårsturnering. Foto: Privat

Stein Håndball var i helga i Tromsø og spilte nyttårsturnering. Både Gutter 12 og Gutter 13 presterte godt, og sistnevnte vant like så godt hele turneringen.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Det var helt sykt, og de spilte fantastisk bra, sier trener Johnny Heggelund.

Han skryter av begge lagene.

– De er helt utrolige alle sammen, sier han glad.

– Det var helt vilt

Totalt var det 142 lag med i hele turneringen, og Gutter 13 gjorde en meget god figur i gruppespillet.

– Gruppespillet vinner vi med 51-14 i målforskjell, sier Heggelund.

I semifinalen møter de et av BULs lag.

– Der vinner vi 10-6, også møtte vi nordlandslaget Blest i finalen og vinner 9-4. Så til sammen slipper vi inn 24 mål og scorer 70 på hele turneringen, og det er kjempebra, sier den ivrige treneren og legger til at guttene var så god i forsvar at det var helt vilt.

– Hva er det som gjør at Hammerfest-gutter presterer så godt?

– De er treningsvillige og lydhør. Hele gjengen, både G12 og G13 er veldig treningsvillige, sier Heggelund.

Gutter 12 fra Stein Håndball vant 4 av 5 kamper i nyttårsturneringen til Tromsø Håndballklubb. Foto: Privat

– Kjempegode resultater

G12 spiller fem kamper og møter Senja, BUL, Blest, Alta IF og Kvaløya i turneringen.

– Vi tapte mot BUL, men vant resten. De spilte fantastisk og hadde kjempegode resultater. Der var det ikke sluttspill for den aldersgruppen, så det ble bare registrerte resultater. Det er litt synd at det ikke er sluttspill, men det var nå en gang sånn turneringen var lagt opp, sier Heggelund.

– Når guttene presterer så her bra, har dere vurdert å teste de nasjonalt?

– Det er dyrt. Å fly til for eksempel Trondheim koster mye, så der skorter det litt. Vi får ikke vite om vi er gode eller om vi bare er gode i Nord-Norge. Skulle vi reist til Trondheim er det sikkert nærmere 120 000 bare for å fly med de to lagene, sier Heggelund.

– Artig å spille

– Hvordan tror du de kunne prestert mot lag fra andre deler av landet da?

– Jeg har jo ikke sett noen andre, så det vet jeg ikke. Men slik som de spilte i helga så hadde vi lag fra hele Nord-Norge og de gjorde det kjempebra, sier Heggelund.

Han tror det kunne vært gøy å se hvordan guttene klarte seg mot lag fra utenfor Nord-Norge.

– Det er synd det er så dyrt, for det hadde vært veldig gøy å prøvd. Det hadde vært kjempeartig å reist til Fredrikstad som kanskje er Norges største, men vi bor der vi bor. Å fly til Trondheim eller Oslo koster penger. Vi får se om det kanskje blir om noen år, sier Heggelund.

– Hva slags ambisjoner har guttene?

– De synes det er gøy å spille håndball, men vi har egentlig ikke snakket om ambisjoner. De synes det er artig å spille, og vi trenere synes det er artig å følge dem på reisen, sier Heggelund og fortsetter:

– Det er jo gøy å være på turneringer og vinne, men om de ikke vinner synes de fortsatt at det er veldig gøy.

Etter en ekstra overnatting i Alta spanderte Boreal pizza på håndballgjengen før de fortsatte over fjellet og hjem til Hammerfest. På bildet ser vi: Karstein Runesønn Nøstvold, Even Nilsen, Adrian Johansen og Kasper Småbach Rasch. Foto: Privat

– Må bare prøve på nytt

Det håndballklubben derimot har ambisjoner om er å få opp håndballen i Hammerfest igjen.

– Vi prøver å bygge opp, det er kanskje den ambisjonen vi som trenere har. Vi er glad i idretten og ønsker å få den opp å gå igjen. Det blir kanskje ikke slik som det var på 60-, 70- og tidlig 80-tall, men i alle fall et levende håndballmiljø, sier Heggelund.

– Det er jo gjort forsøk på dette flere ganger opp gjennom årene. Hva er annerledes nå?

– Nei man kan jo ikke slutte å prøve selv om det kanskje ikke ble bygd opp sånn som det ble ønsket tidligere. Vi må bare prøve på nytt igjen da, og vi er på god vei, sier han.

Nytt treningstilbud

Og et grep som er tatt for å bygge opp miljøet er at de nå starter med treninger for gutter og jenter født i 2013 og 2014.

– Dette gjør vi for at vi skal få noen yngre under oss, sånn at vi ikke bare har de her to lagene som vokser opp også kommer det ikke flere, sier Heggelund.

Allerede tirsdag 17. og onsdag 18. januar starter det opp treninger for denne aldersgruppen.

– Da er det bare for gutter og jenter født i 13 og 14 å møte opp for å prøve seg. Nå har vi på plass trener for den aldersgruppen, også må vi jobbe med å få trener til neste gruppe, sier han og fortsetter:

– Har vi noen som kommer under så har vi kanskje til slutt et dame- og et herrelag og. Det er det jeg har lyst til i alle fall. Så jeg kan komme som pensjonist og fortsatt få se håndball i Hammerfest. At jeg og Stein (Mansika, journ.anm.) kan sitte der og kose oss, humrer Heggelund.

Turnering i Harstad

– Når er neste store begivenhet for dere nå da?

– Vi har ikke helt bestemt oss for om vi skal på Altaturneringen om en måned. Vi får se hva vi gjør der. Også planlegges det en turnering i Harstad i juni. Den tror jeg vi blir å dra på, sier Heggelund og legger til at da er man tilbake på å snakke om økonomi:

– Vi skulle gjerne dratt på mange turneringer. En tur til Tromsø koster gjerne 100 000 kroner. Det er buss, overnatting på skole og det er mat. Det koster å reise, sier han.

På grunn av helgas uvær ble det en ekstra overnatting på veien hjem fra turneringa. I Alta fikk Stein Håndball låne et velferdshus slik at de skulle slippe å ta inn på hotell. På bildet ser vi: Dominykas Urbanavicius, Sondre Ringheim, Mathias Aaseby Jakobsen, Daniel Karlstad, Karstein Runesønn Nøstvold og Jakob Lysmen Eliassen. Foto: Privat

Overnatting i Alta

I helga sørget uværet for at de fikk en litt lengre reise enn opprinnelig planlagt.

– Det ble overnatting i Alta da vi ikke kom oss hjem. Der var Boreal og Alta IF fantastiske. Vi fikk lånt et velferdshus så vi skulle slippe å bo på hotell. Også kom Alta IF med all overskuddsmaten de hadde igjen fra Tromsø,s å vi hadde mat til ungene, sier Heggelund.

I tillegg valgte Boreal å spandere pizza på gjengen før de kjørte over Sennalandet på søndag.

– Det er helt fantastisk, så dette skal både Boreal og Alta IF ha skryt for.

Allerede til helga skal guttene, og denne gangen også jentene, til Stein Håndball i akskjon. Da er det seriekamper i Isbjørnhallen.

– Det blir masse kamper hele dagen på søndag, sier Heggelund.