Hammerfestingen

Gikk galt da kommunen skulle strø:

Endte opp i hage

Det var glatt da Hammerfest kommunes mannskap skulle strø i bakken i Kvaløygata. Plutselig foregikk strøarbeidet i en hage og ikke på veien.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2023 kl 13:11

Annonse
Annonse
Annonse

Like før klokken 12:00 endte strøferden til kommunen litt utenfor planlagt rute.
– Vi skulle strø, opplyser en mann på vakttelefonen til vei og verksted, før han henviser videre til leder Bård Sjøgren.

«Anginabakken» er bratt.

– Det er en forferdelig bakke det der, og når det enda til er underkjølt regn, så blir det ofte sånt som skjer i både biler og maskiner, sier Sjøgren.

«Anginabakken» er bratt. Foto: Deniss Varfolomejevs

– Han har gjort en kjempejobb

Det gikk heldigvis bra med sjåføren.

– Det var det viktigste, og de rundt han. Det er heldigvis ingen personskader, kun maskinelle og gjerder og sånne ting. Han klarte å berge det sånn at han ikke traff huset. Han har gjort en kjempejobb, sier Sjøgren.

– Er dette noe som skjer ofte?

– Det skjer fra tid til annen. Vi er jo på de utroligste plassene der folk skal gå og ferdes, så vi prøver så godt vi kan å være behjelpelige. Det er klart at av og til vil det kunne skje sånne ting som dette, og da er det viktigste at det ikke går ut over mennesker og dyr, sier Sjøgren.

Strøferden endte i en hage. Foto: Deniss Varfolomejevs

– Ta hensyn

Veien er nå stengt.

– Den blir stengt fram til vi klarer å få opp maskinen derfra. Maksinen er faktisk like hel av alle utrolige ting. De skal prøve å få den opp i løpet av noen timer, og veien åpner når vi klarer å få strødd resten av bakken, sier Sjøgren.

Han oppfordrer folk til å ta hensyn til store maskiner.

– Det gjelder ikke bare kommunens maskiner, men alle. Det er viktig å være obs på at slike ting kan skje, og at når det er store maskiner rundt er det ikke bestandig at underlaget er med oss, sier Sjøgren.

Klokken 13:10 får avisa Hammerfestingen tips om at hjullasteren er oppe fra hagen og har kjørt avgårde.

Leder for vei og verksted i kommunen, Bård Sjøgren, oppfordrer folk til å vise hensyn for store maskiner når de ferdes utendørs. Foto: Deniss Varfolomejevs

Her gikk det galt da kommunen skulle strø. Foto: Deniss Varfolomejevs