Hammerfestingen

Finalist «Årets hammerfesting 2022»:

– Jeg er veldig takknemlig

Det var i 2015 at Linda Duurhuus bestemte seg for at ingen skulle føle seg ensom i Hammerfest i julen. Nå er hun
valgt ut som en av fem som kan stikke av med seieren og titulere seg som «Årets hammerfesting 2022». Foto: Jonathan Jæger

Det er en rørt Linda Duurhuus som takker for at juryen har valgt ut henne som en av finalistene i «Årets hammerfesting 2022».

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Nå ble jeg litt satt ut, sier Linda Duurhuus idet hun får høre at hun er utvalgt som finalist.

Duurhuus sitt engasjement for å hjelpe andre i julen begynte i 2015.

– Jeg så en reportasje med en eldre dame som satt alene og ønsket seg en besøksvenn fra Røde Kors. Hun hadde ingen. Da tenkte jeg og datteren min at det sikkert er noen i Hammerfest som er alene, og ensomhet er ikke noe man skal føle på i julen, sier hun.

Slik begynte det og så utviklet det seg med årene.

– I 2015 og 2016 kom det ingen på julaften, kun i romjula og på nyttårsaften. I 2017 flyttet vi det til Frivillighetssentralen og var der i to år. I 2019 var jeg bortreist og i 2020 fikk vi ikke lov til å arrangere på grunn av pandemien. Derfor startet vi julehjelpa, sier hun.

Selv om de i 2021 fikk lov til å arrangere julefeiring, fortsatte hun arbeidet med julehjelpen.

– Vi så at det var et behov for det. Det er mange som sliter økonomisk. Det er ulike målgrupper på julefeiringa og julehjelpa. Og har man først begynt med noe, så må man fortsette, sier Duurhuus.

Trykk her for å stemme på «Årets hammerfesting 2022».

– Blir litt satt ut

Hun forteller at tilbakemeldingene hun får er fantastiske.

– Julehjelpa i år var utrolig tøff. Det var mye gråt, mye fortvilelse, men også enormt mye glede. Mange kunne senke skuldrene da vi kom å leverte mat og julegaver.

Og for mange er julefeiringen viktig, og flere har vært med siden det begynte.

– Jeg traff en i går som var ny i byen da vi arrangerte den første julefeiringen. Han fortalte at han fremdeles tenkte på den første julaftenen, og at det var den fineste feiringen han hadde hatt.

– Gode tilbakemeldinger og nå også finalist i kåringen. Hva tenker du om det?

– Jeg er veldig takknemlig for tilbakemeldingene og de fine ordene, men jeg vet ikke, jeg blir litt satt ut. Det er veldig mange som er med på dette. Det har blitt alt for stort til at det bare er meg og datteren min. Vi hadde aldri klart dette uten dem og det er viktig for meg å påpeke, sier hun.

– En fantastisk by

– Tør jeg spørre hva du vil bruke pengene på dersom du vinner?

– Nå tror du sikkert at jeg vil si julehjelpa, men det vil jeg ikke. Jeg ønsker fremdeles at pengene skal gå til Røde Kors. De holder på å bygge et hus på Prærien. Det er kjempedyrt og de har behov for et hus hvor de kan samles, holde kurs. Røde Kors er en stor beredskapsorganisasjo og et hus vil gjøre det lettere med kompetanseheving, bygging av samhold og rekruttering.

Derfor ønsker Duurhuus at pengene skal gis til Røde Kors.

– I tillegg kan vi flytte julehjelpen dit når huset er ferdig, sier hun.

Hun trekker også fram at alle finalistene er verdige vinnere.

– Jeg har sagt det i hvert et intervju, Hammerfest er en fantastisk by med så mange mennesker som står på. Det viser kåringer som dette, sier hun.