Hammerfestingen

– Kan bli en ganske fin dag

I løpet av natt til søndag skal det bli litt vind i Hammerfest. Foto: Linn Marit Hermansen

Etter fredagens mildvær og lørdagens holkeføre kan det nå se ut som om Hammerfest kan vente bedre tider på søndag.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Det ser egentlig ut som at det går noen byger ute i havet, men det ser ikke ut til at de i løpet av morgendagen kommer helt inn. Så da blir det ikke særlig med skyer heller, så jeg tror det kan bli en ganske fin dag i morgen, sier vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen.

Fra pluss til minus

Temperaturmessig sier Skjervagen at det i løpet av natten vil gå fra plussgrader mot minus på morgenen.

– Det vil nok ligge på minus fire grader mot midten av dagen, så det blir nok ikke mindre glatt ser det ut som, sier Skjervagen.

Det vil og bli noe vind i løpet av søndagen.

– Det er en del vind langs kysten, så det kommer nok litt inn til dere. Det ser ut til at det kan være rundt 11 meter i sekundet i kastene på dagtid. På natten vil det nok være noe høyere, men det roer seg litt ut over dagen, sier meteorologen.

Skyet oppholdsvær

Hun opplyser at det kommer et nedbørsfelt fra nordøst på mandag.

– Det brer seg utover, så da ser det ut til at det blir snø på starten av dagen og utover formiddagen, før det fortsetter ut i havet. Så da blir det vel litt mer skyet oppholdsvær, sier Skjervagen.

Temperaturen sier hun skal holde seg på rundt minus tre grader.

– Så det blir ikke spesielt varmere, men kanskje det da kan bli litt mindre glatt hvis snøen får lagt seg. Mandag blir det heller ikke noe særlig med vind, så det kan se ut til å bli en fin dag, sier Skjervagen.