Hammerfestingen

Finalist «Årets hammerfesting 2022»:

– Jeg synliggjør bare turlagets arbeid

Johan Grell mener det er viktig å huske at det ikke bare er han som står bak arbeidet med sherpatrappa opp til Tyven. Foto: Linn Marit Hermansen

Arbeidet til Johan Grell og Hammerfest og omegn turlag med sherpatrapp opp til Tyven har ikke gått upåaktet hen, og Grell er nå en av finalistene i kåringen av «Årets hammerfesting 2022».

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Jeg er veldig ambivalent til dette. Jeg ser at det er mange andre kandidater som er nominert som gjør helt andre ting som jeg tenker betyr mye mye mer, men det er klart det er hyggelig å være finalist, det må jeg vel kunne si, sier Grell da avisa Hammerfestingen tar kontakt for å fortelle at han er valgt ut som en av fem finalister.

Ansikt utad

Han forteller at hans kollegaer på Baksalen har ertet han for nominasjonen og sagt han bare er ute etter å sanke stemmer uansett hva han gjør.

– Jeg sto i kaféen under romjulsturneringen, og da mente de at det og var en måte å sanke stemmer på, ler han.

Det er nesten to år siden første gang avisa Hammerfestingen skrev om turlagets planer om sherpatrapp opp til Tyven første gang.

Grell påpeker at selv om det er han som har blitt ansiktet utad for prosjektet, så er det flere som skal ha ære for det.

– Jeg har skjønt at jeg på en måte har blitt litt frontfigur for prosjektet, og det er vel fordi prosjektet har blitt så populært. Det er mange som bruker trappen og synes den er et bra tiltak. Så jeg skjønner at det ikke er bare meg som person. Jeg synliggjør bare turlagets arbeid, sier han.

Trykk her for å stemme på «Årets hammerfesting 2022».

Prosjektgruppe

Han forteller at da de startet med prosjektet hadde de en ambisjon om å være synlige.

– Vi var enige om at vi trengte en frontfigur, og det ble meg. Så jeg har vært veldig synlig når det gjaldt alt rundt trappa i media, og det har jo vært mye oppmerksomhet rundt den de siste to årene. Tidligere har det vært Gudrun Nilsen som har vært synlig i forbindelse med perleturer og slikt, og nå er det meg, sier Grell.

Han synes det er viktig å nevne at det er en hel prosjektgruppe som har jobbet med trappa.

– Geirr Vetti i Stibyggjaren AS som styrer hele greia var veldig imponert og hadde aldri vært borti en prosjektgruppe som jobbet så godt sammen. Det er jo ikke bare Johan, det er Svein Nilsen, Therese Karlsen, Ruth Yttervik og Tom Eirik Ness også. Så det er flere som står bak suksessen. Det tror jeg de fleste skjønner, men det er viktig å synliggjøre det, sier Grell og legger til at gruppa har utfylt hverandre godt.

25 000 kroner

Grell skryter av de andre kandidatene.

– Haldis på frivillighetssentralen for eksempel gjør en kjempejobb for de som er svake og trenger noe mer, sier han.

Den som står igjen til slutt får dele ut 25 000 kroner til et godt formål i lokalsamfunnet, og Grell ønsker ikke å gi pengene til turlaget.

– Det blir sikkert et eller annet i byen. Kanskje frivillighetssentralen eller Røde Kors, sier han og legger til at begge gjør en kjempejobb.