Hammerfestingen

Fortsatt vind fremover:

– Litt roligere forhold

I helgen blåste det sterk kuling med full storm i kastene. Meterologisk institutt spår roligere tider i uken som kommer. Foto: Brita Bølgen

I helgen har det blåst sterk kuling med sterk storm i kastene. Meterologisk institutt lover mindre vind i uken som kommer.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Det er fortsatt fare for kraftige vindkast på kysten i Vest-Finnmark i løpet av morgentimene i dag.

– På grunn av et kraftig lavtrykk over Skottland og en værmessig stabil situasjon i Øst-Europa er det et kraftig sørlig vindfelt over hele landet, forteller Gunnar Noer ved meteorologisk institutt i Tromsø.

Lavtrykk over Skottland

Lavtrykket over Skottland har beveget seg nordover i løpet av helgen, og ført til mye vind over hele fylket. Det blåser enda friskt i store deler av fylket.

– Det er fortsatt en del vind i Finnmark, mest i Varanger-området. I løpet av den siste timen har vi målt stiv kuling ved Honningsvåg og på Banak, og det blåser godt i fjellene på Sørøya. I Hasvik er det stilnet til frisk brisk, og vi forventer en gradvis minking av vindstyrke ut over kvelden, melder Nore.

– Det har kommet meldinger om at det er vanskelige forhold for flyvakten i Finnmark, og det blåser ennå liten til stiv kuling over Sennalandet. Men det er meldt oppholdsvær der fremover, legger han til.

– Oppholdsvær til slutten av uken

I uken som kommer vil vinden fra sør fortsette, og prognosene tilsier at det vil være oppholdsvær store deler av uken.

– På tirsdag forventer vi generelt mindre vind, men perioder med liten kuling på kysten. Det ser ut til at det blir oppholdsvær frem til torsdag, med en økende mulighet for nedbør i slutten av uken. På torsdag er det også muligheter for at det blir en plussgrad, melder Noer.

Ifølge meteorologen ligger det et lavtrykk i havet mellom Troms og Svalbard, som vil sørge for at den sørlige vindretningen opprettholdes.

– Det vil være en sur vind fra sør, men den vil ikke bringe med seg nedbør til Finnmark. Det vil fortsatt være vind på kysten, men ikke mer enn frisk bris ut fra det vi kan se nå. Temperaturmessig ser det ut til å holde seg kjølig, med unntak av en kort periode torsdag, sier Noer.

– Marginale mengder nedbør

Noer mener det vil være oppholdsvær fram til slutten av uken, med unntak av mulige byger fra torsdag kveld.

– Det kan komme noen marginale mengder med nedbør torsdag kveld eller natt til fredag, men det er veldig marginalt. Stort sett vil det bli litt roligere forhold, men litt sur vind, avrunder Noer.