Hammerfestingen

Fortsetter nettverksarbeidet:

– Utfyller hverandre på en god måte

Sten Hansson, Leder for Visit Hammerfest, forteller at Visit Hammerfest har fått klarsignal fra Troms og Finnmark fylkeskommune om å fortsette med samspillsnettverket de har holdt på med de siste to årene. – De syntes dette var såpass viktig at vi skal fortsette i to år til, sier han. Foto: Linn Marit Hermansen

De siste to årene har Visit Hammerfest sammen med Pro Barents kjørt Samspillsnettverket for sine medlemsbedrifter i Hammerfest og Måsøy. Dette synes fylkeskommunen er viktig, og de har derfor innvilget støtte for to år til.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2023 kl 15:02

Annonse
Annonse
Annonse

– Her jobber vi tett for å kunne tilby aktørene all den hjelpen de måtte trenge hvor Visit Hammerfest bistår med produktutvikling, opplevelsesdesign og annet, mens Pro Barents blant annet bistår med bedriftsutviling og markedsavklaring. Så her utfyller vi hverandre hverandre på en god måte til det beste for aktørene, sier Sten Hansson, Leder for Visit Hammerfest.

Visit Hammerfest har arrangert tre testrunder som bidrar til å øke kompetansen hos medlemsbedriftene. Nå skal de altså arrangere enda flere slike runder.

– Det er et samspill mellom reiseliv, lokalmat og kultur. Den treenigheten blir løftet fram og oppfordret til å få aktørene til å skjønne at både mat, kultur og reiseliv er viktige deler av det samspillet, sier Hansson.

Lunsj til lunsj

De har laget tre såkalte «pakker» som de har testet ut.

– Det er et produkt med mange delprodukter hvor både overnatting, bespisning, kulturelle opplevelser og transport er inkludert. Nå har vi fått midler til å lage i alle fall to nye slike produkter hvor mellom tre og fem aktører lager en pakke sammen, sier Hansson.

De har gjort dette med en lunsj til lunsj-samling i Akkarfjord.

– Dette var for bedrifter og inneholdt både reise, overnatting, mat og opplevelser. Vi har gjort det samme på Seiland, men da var det for familier. Og i Hammerfest har vi gjennomført med museet, opplevelser og bespisning. Det var også bedritsrettet. Det er opp til aktørene hvem de vil tilpasse pakkene til, forklarer Hansson.

– Utrolig spennende

Også Måsøy er med i prosjektet.

– Vi skal prøve å få til et samarbeid med Ingøy, Rolvsøy, Havøysund og Kokelv. Det er utrolig spennende, sier Hansson og legger til at Hammerfest Matforum også er godt integrert i prosjektet.

De har også gjort kompetansehevende tiltak.

– Vi hadde 21 deltagere på dette, og i alle fall 11 av bedriftene satte seg ned og gjorde en skikkelig priskalkyle på produktene sine. For hvis man ikke vet, og prisen ikke er gjennomtenkt, så blir prisen plutselig veldig lav, sier Hansson og fortsetter:

– Du tenker ikke så mye på at gjesten som velger å komme faktisk har lyst til å komme og oppleve dette, og er villig til å betale.

Han påpeker at blant norske gjester er det få som er villige til å betale 15 000 kroner for en fisketur.

– Mens en gjest fra Tyskland kan synes at dette er helt innafor å betale. Så man må tilpasse prisene sine til det markedet man ønsker å nå ut til. At bedriftene har sett på prisene sine har ført til flere salg, sier Hansson.

– De har møtt hverandre

Da de startet med å fokusere på aktørene for to og et halvt år siden, så kjente ikke aktørene til hverandre.

– Frank fra Aurora and Midnight Sun Glamping i Kokelv visste ikke om André på Seiland Explore. De visste ikke om produktene til hverandre og at de eksisterte. Før skulle du hatt mastergrad i Google for å finne alle de aktørene som vi nå har samlet hos oss. Så nå kan Ilona fra Sørøya Gjestestue i Sandøybotn anbefale Siss Tufjord Brygge på Rolvsøya. For de har møtt hverandre og har hatt workshop sammen, sier Hansson.

Dette er noe de jobber med å få til i hele regionen.

– Vi jobber også tett med Alta og Nordkapp. Det er ingen som kommer til Hammerfest bare for Hammerfest. Men vi ser på rundturer hvor du for eksempel kan pakke inn arktiske kameler, Nordkapplatået og ishotell inn i en. For turistene kommer ikke til Hammerfest for å sitte her i to uker, og heller ikke til Alta. Derfor må vi samarbeide for å prøve å få et par dager hver i alle fall, forklarer Hansson.