Hammerfestingen

Stenger Isbjørnhallen i to uker:

– Skal skifte to sandfiltre

Jørunn I. Holsbøe i Hammerfest Svømme- og Livredningsklubb forteller at stenging av Isbjørnhallen krever mye planlegging for svømmeklubben. Her sammen med Alf Rune Mathisen ved en tidligere anledning. Foto: Jonathan Jæger

Etter folkebadet 15. januar stenges Isbjørnhallen i utgangspunktet for to uker. Dette har medført mye planlegging for svømmeklubben.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Det kan være det tar mer eller mindre tid, men vi har planlagt for to uker, forteller virksomhetsleder i park og idrett, Reidar Næss.

Det skal byttes to sandfilter i bassenget, og både sanden og dysene i filtrene må byttes.

– Det er en del tonn med sand som skal skiftes ut, sier Næss.

– Alt blir redusert

Dette medfører at hovedaktiviteten fra Isbjørnhallen må flyttes inn til Breidablikkhallen.

– Bassenget der er mye mindre, så det går ut over svømmeundervisning, folkebadtiden, badebursdager og slikt. Mye kommer til å foregå fortsatt, men alt blir redusert, sier virksomhetslederen.

På spørsmål om hvordan dette vil påvirke svømmeklubben sier han at dette betyr at de må omstille og tilpasse seg.

– Varer det bare en uke går det nok bra, men blir det mer en to uker vil det bli utfordrende for dem, sier Næss.

Virksomhetsleder i park og idrett, Reidar Næss, forteller at det er planlagt to uker med vedlikeholdsarbeid i Isbjørnhallen for å skifte ut to sandfiltre. Foto: Hammerfestingen

LÅMØ i februar

Jørunn I. Holsbøe forteller at Hammerfest Svømme- og livredningsklubb er klar over at svømmehallen vil bli stengt, men at de ikke hadde fått bekreftet når dette ville bli.

– Vi har hatt dialog på at det skal stenges, men de har ikke kommet med noen dato enda fordi de ventet på deler, sier hun.

Holsbøe bekrefter at dette krever mye organisering fra svømmeklubbens side.

– Det kommer mye stevner framover, også skal vi arrangere LÅMØ i februar, så vi er avhengige av treningen. Derfor har vi allerede booket oss inn ei treningshelg i Lakselv i denne perioden for at de skal få trene i stort nok basseng, sier hun.

– God dialog

For bassenget i Breidablikkhallen er bare 12,5 meter langt, og det blir i korteste laget.

– Nå har vi ganske mange aktive partier, og det skal noe til for å få plass der inne, for der er det ganske trangt. Vi kan ikke kjøre fulle partier i samme økt, så det blir en del annen trening, sier Holsbøe.

Hun forteller at de har satt opp et forslag som de har sydd sammen med trenerne i klubben og gitt til kommunen.

– Så vi er egentlig godt forberedt på dette, sier Holsbøe.

Hun synes det er bra at kommunen tar tak i dette nå og at det ikke blir gjort senere.

– For senere hadde det vært katastrofe. Så det er bra at vi har hatt en god dialog med de om dette. Det har vært veldig greit i denne prosessen, og vi føler vi har blitt hørt, sier Holsbøe.