Hammerfestingen

Flyttet inn i nye lokaler:

– Vi ville hver vår vei

Eirik Bæivi tror det blir bra i de nye lokalene i sentrum. Foto: Linn Marit Hermansen

Det har kommet nytt liv i de gamle lokalene til Jernteppet. Bæivi Catering har flyttet inn, og er i full gang med å komme seg på plass.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

De har inntil nylig vært å finne på Arctic Sea Hotel & Apartments i Rossmollgata.

– Vi ville hver vår vei på hotellet. Robert (Drotninghaug, journ.anm.) ville en vei, og vi en annen. Så da måtte vi finne oss nye lokaler, og det er jo ikke akkurat sånn at lokaler med kjøkken vokser på gress i Hammerfest, sier Eirik Bæivi.

De har sett på flere alternativer.

– Det var her vi falt på som passet best til den produksjonen vi gjør, sier han.

– Stort uteområde

– Det er kun catering dere skal drive med her?

– I utgangspunktet ja, sier Bæivi.

– Men er det noen tanker om at det kan bli noe mer framover?

– Vi har jo et stort uteområde, så får vi se hva som skjer uten at jeg skal love noe som helst, sier han.

– Vi har jo et stort uteområde, så får vi se hva som skjer uten at jeg skal love noe som helst, sier Eirik Bæivi. Foto: Linn Marit Hermansen

Mer sentral

Han forteller at flytteprosessen har vært hektisk.

– Vi har flyttet i julesesongen hvor det skjer mye fra før, og så skal vi samtidig inn i nytt lokale, tenke løsninger og flytte. Så det har vært hektisk uten tvil, sier Bæivi.

– Dere blir kanskje mer synlige nå som dere er i sentrum?

– Ja det gjør vi selvfølgelig. Hvis man kan være synlig i den forstand uten å ha noe åpent. Man skal aldri ta for gitt at alle kjenner oss, sier han.

– Veldig hektisk

I dag driver Bæivi AS fem kantiner, i tillegg til at de driver catering både til private, offentlige og arrangementer.

– Vi er med på Barentshavkonferansen, Arctic Operations, Skaidi Xtreme og slikt. Pluss at vi leverer snitter, smørbrød og rundstykker til koldtbord, begravelser og bryllup, sier Bæivi.

– Det blir kanskje travelt?

– Ja, det er jo selvfølgelig sesonger i cateringbransjen også, så i perioder er det veldig hektisk. Det har vært vanskelig med bemanning tidligere, men nå har det løst seg for oss, sier Bæivi.

Rekruttering

Han er en av de som har jobbet hardt for å få økt rekrutteringen til kokkeyrket de siste årene, og han planlegger å fortsette med dette.

– Nå har vi en lærling her og en på Vår Energi. Også vurderer vi å ha en på Skaidi og, men det må vi se an når det begynner å bli mer å gjøre der, sier Bæivi.

Han påpeker at det er vanskelig å finne lærling-kandidater.

– Vi klarer ikke mette markedet med lærlinger, så det er kamp om de som er.

– Hva kan man gjøre for å øke rekrutteringen?

– Det er et godt spørsmål. Det er mange ting vi kan gjøre. En ting er å begynne allerede i grunnskolen med rekrutteringen. Det er der de skal bestemme seg for hva de vil gjøre, sier han.

Flytteprosessen har vært hektisk for Eirik Bæivi og gjengen, men nå er de på plass i de gamle lokalene til Jernteppet. Foto: Linn Marit Hermansen

Prest, jordmor og kokk

Bæivi forklarer at det som ser ut til å ha effekt er når man gjør ting kontinuerlig over tid.

– Man må kverne, kverne og kverne på det i grunnskolen. Vi må gjøre ungdommen bevisst om at vi finnes og hvilke muligheter man har som kokk. For det kan du være overalt, sier han.

Han påpeker at du kan sove lenge om morgenen eller at du kan ha en 8 til 4 jobb, og at en mulighet er å reise over hele verden for å jobbe.

– Norske kokker er ettertraktet over hele verden. Du kan jobbe på plattform, restauranter, institusjoner, kantiner. Det er utallige muligheter, og det er ikke vanskelig å få seg jobb, sier Bæivi og fortsetter:

– Prest, jordmor og kokk, da er du sikret jobb. Så lenge det finnes mennesker, så må vi spise.

Stabilisering av drifta

– Hva tenker du om tiden framover nå da?

– Nå er det å få på plass rutiner og alt her. Og så skal vi begynne å se på hvilke muligheter vi har her vi er nå, sier Bæivi.

Stabilisering av drifta står og høyt på planen.

– Vi har hatt en vekst, og vi har hatt en pandemi hvor det har vært nokså rolig med forskjellige ting som har skjedd, og du har vært nødt til å forandre drift etter hvordan ting har vært. Nå er det å stabilisere drifta, få til småjusteringer og sikre at de kundene vi har blir fornøyd, sier Bæivi.

Han forteller at de har vokst fort.

– Jeg tror ikke det blir noen flere plasser nå. Dette er det femte kjøkkenet. Jeg er flyttsame, ler han.

– Hva gjenstår før dere er helt på plass?

– Det er litt utstyr som mangler enda, også skal vi dele av litt til lager og sånt og få satt ting i system. Og så må vi jobbe inn rutiner. Det er en ny plass, og da er det bestandig andre ting og nye rutiner, sier Bæivi.