Hammerfestingen

Oddgeir (27) blir ny Rema 1000-sjef

– Jeg er utrolig spent. Jeg går jo til noe helt nytt. Butikk har jeg aldri jobbet med, sier Oddgeir Norheim (27), som i mars forlater Ditt Bud for å bli Rema 1000-kjøpmann på Storsvingen. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

27-åringen er født og oppvokst i Hammerfest, og kjenner byen godt. Blant annet fra sin nåværende jobb hos firmaet Ditt Bud AS, som han har ledet i flere år.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Jeg har jobbet hos Ditt Bud siden 2015, forteller Oddgeir Norheim til lokalavisa, men nå venter en ny livsstil. For i mars neste år starter en ny epoke for hammerfestmannen.

Fra 14. mars blir han den nye kjøpmannen hos Rema 1000 Storsvingen, og overtar franschiseavtalen som Ronald Aslaksen har hatt hos kjeden fram til da.

«Syv dagers jobb»

27-åringen sier at han er forberedt på at tøffe tak venter, og at det ikke er noen «åtte til firejobb» han går til, men heller mer en «syv dagers jobb» og sene kvelder. Men det er han ikke helt uvant med.

– Helt i begynnelsen i min arbeidskarriere hadde jeg jobb på Reindalen skole på Prærien. Der var det selvsagt ordinær arbeidstid, men det har jeg ikke hatt siden, smiler Oddgeir Norheim, som i mange år har drevet med blant annet budvirksomhet, transport og liftutleie.

– Men butikkvirksomhet har jeg aldri jobbet med. Det blir en helt ny hverdag, og læringskurven vil bli bratt. En helt ny hverdag venter meg, erkjenner 27-åringen.

Han sier at det er med ydmykhet han tar over virksomheten, som han regner med blir både tøft og utfordrende, men også lærerrik og spennende.

– Er noe helt nytt

– Jeg er utrolig spent. Jeg går jo til noe helt nytt. Butikk har jeg aldri jobbet med, men for meg er dette en del av læringsprosessen. Og jeg vet at jeg ville angret dersom jeg hadde takket nei, fortsetter Oddgeir Norheim, og forsikrer at han de neste årene skal satse hundreprosent på den nye jobben.

Hvilke strategier han skal legge opp til når det gjelder konkurransen om kundene, har han foreløpig ikke tenkt så mye på, sier han.

– I begynnelsen må jeg bruke mye tid på å sette meg inn i systemene, og det er mye jeg må lære om hva jeg bør gjøre. Jeg skal selvsagt også bruke tiden på å bli kjent med alle ansatte, og til å sette meg inn i rutinene til butikken, svarer han.

For alle de ansatte får selvsagt bli med på lasset når han overtar. De blir ikke uten jobb. Det har allerede Rema 1000 bestemt.