Publisert: onsdag 24. juni 2020 Klokken: 09:52

Omkom på båt i Vardø

En mann i 40-årene omkom mandag i en arbeidsulykke om bord på en fiskebåt utenfor Vardø.

 


JONATHAN JÆGER
jonathan@hammerfestingen.no
BJØRN EGIL JAKOBSEN
bej@hammerfestingen.no


Mandag like over klokken 11:00 fikk politiet melding om en arbeidsulykke utenfor Vardø.

– Det er en mann i 40-årene fra Hammerfest som omkom i forbindelse med arbeid ombord i et fiskefartøy utenfor Vardø i dag, sier operasjonsleder i politiet, Gunnar Øvergaard til lokalavisa.

Kriseteam i Vardø

Han forteller at mannskapet gikk med båten inn til Vardø, hvor de ble ivaretatt av kriseteamet i Vardø.

– Der har de vært store deler av dagen. Vi har prioritert å varsle pårørende både i Hammerfest og andre plasser, sier Øvergaard.

Det er kun en involvert i ulykken, men politiet kan ikke gå inn på selve hendelsen rundt arbeidsulykken.

Har iverksatt etterforskning

Politiet skriver på sin Twitterkonto at de har iverksatt etterforskning av saken og at Sjøfartsdirektoratet er rutinemessig varslet.

Ifølge iFinnmark skjedde ulykken om bord på tråleren «Leander», og rederiet Øksnes Kystfiske AS skriver i en pressemelding at de vil vente på politiets etterforskning før de vil uttale seg om omstendighetene til ulykken.

Ber om størst mulig ro

Rederiet oppfordrer utenforstående til å la familie og mannskap få størst mulig ro i denne sorgtunge tiden.

Den omkomne er opprinnelig fra en kommune i Nordland, men har bodd i Hammerfest de siste 15 årene.

Han etterlater seg her en samboer, ei datter på 9 år og ei bonusdatter på 26 år, får lokalavisa opplyst fra en som står de pårørende nær.

– Det som har skjedd er veldig trist, sier ordfører Marianne Sivertsen Næss, og sier at Hammerfest kommune vil stille opp dersom de pårørende har behov for oppfølging i den tunge tida.

– Tung og trist sak

– Vi har et kriseteam og de pårørende vil få hjelp dersom det er behov for bistand. Vi har prest og annet fagpersonell, og oppfølgingen fra kommunens side vil være utfra hvilket behov som melder seg, sier ordfører Marianne Sivertsen Næss.

– Dette er en tung og trist sak, og det er ekstra tungt at ei lita jente har mistet sin pappa, sier Sivertsen Næss til lokalavisa Hammerfestingen.

Del dette: