Onsdag: – Stor snøskredfare, mildvær, nedbør og sterk vind

På nettstedet varsom.no hopper snøskredfaren rett fra liten fare (1) tirsdag til stor snøskredfare (4) onsdag.

– Kraftig vindøkning og lokalt mye nedbør vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng, lyder vær- og skredvarsel. Legg ikke ut på langtur onsdag ettermiddag uten at du leser dette først.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

– Snøvær kombinert med vind gir stor skredfaren utsatte steder på grunn av ferske, ustabile fokksnøflak. Skredfaren vil være avhengig av mengden nedbør som kommer lokalt, går det fram av varselet som er sendt ut.

Her kan du se hvordan været er i Hammerfest i dag:

https://www.youtube.com/watch?v=yzvgUpDdEkU

Se varselet til varsom.no i sin helhet her: Skredfarevurdering

– Det ventes mest nedbør på Sørøya, Seiland, Stjernøya og Hammerfest, og følgelig størst skredfare her. Skredfaren vil øke utover ettermiddagen/kvelden etterhvert som det kommer mer nedbør og vinden får flyttet på snø inn i leheng.

Ifølge på yr.no blir mildvær onsdag, og i går ble det varslet opptil 8,8 mm nedbør fra klokken 12.00 til 18.00 og opptil 9,3 mm fra klokken 18.00 til 24.00 i Hammerfest. Dette kombinert med 2-3 varmegrader, og vindstyrke opptil 16 m/s.

I dag har meteorologene justert nedbørsmengden litt ned fra 2,8 til 5,7 mm fram til klokken 18.00, og 3,9 til 5,7 mm fra klokken 18.00 til 12.00. Fram til klokken 18.00 ventes det stiv kuling 16 m/s, men vinden spakner og varselet lyder på laber bris 6 m/s utover kvelden og natta.

Her kan du se en video som avisa Hammerfestingen la ut en uværsdag i 2016:

Yr.no: Se værvarselet for Hammerfest her

– Øksfjordhalvøya og Kvalsund kan også få betydelig med snø, mens i Alta er det ventet noe mindre nedbør. I indre strøk er derimot tilstedeværelsen av svake lag i det gamle snødekket mer utbredt. Det kan være vanskelig å si hvorvidt vedvarende svake lagene av rim, kantkorn og begerkrystaller vil tåle den økte belastningen av snøen, men det utelukkes ikke at det kan gå naturlige utløste skred også i indre strøk, spesielt ved mye snøtransport inn i leheng, går det fram av skredfarevurderingen på varsom.no.

Annonse:

 

Del dette: