Hammerfestingen

Samlet inn over 300.000 kroner så langt:

– Ønsker å leie hus/hytte i Repparfjord

Nestleder i Natur og Ungdom pg styremedler i Stopp Nussirgruva - Redd Repparfjord, Lea Justine Nesheim, sier at aksjonistene ønsker å leie hus eller hytte. Foto: Jonathan Jæger

1. nestleder hos Natur og Ungdom, Lea Justine Nesheim, håper noen har et hus eller hytte i nærheten av protestleiren i Repparfjord å leie ut. Samtidig er givergleden stor

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2021 kl 16:21

Annonse
Annonse
Annonse

Fredag meldte avisa iTromsø at hammerfestingen Odd-Viggo Mølmann hadde vært innom protestleiren under Mari Boine-konserten forrige lørdag og gitt en million kroner til kampen, men de har hittil også fått inn over 300.000 kroner i en spleisaksjon hvor målet var satt på 200.000 kroner.

Les også: – Er til bøter og juridisk hjelp

Spleisaksjonen varer enda i 22 dager til, og så langt er beløpet 150 prosent over målet som ble satt.

Så langt har 758 givere gitt over 300.000 kroner, og enda er det 22 dager igjen av spleisen. Foto: Faksimile

– Vil leie hus/hytte

– Vi har i dag lagt ut annonse på Finn om at vi ønsker å leie et sted i nærheten av leiren. Dette er fordi det blir høst, og vi har behov i protestleiren for et mer etablert kontor og studiested, sier Lea Justine Nesheim til lokalavisa Hammerfestingen.

Hun sier at de utvider stadig leiren for å tilrettelegge for at flest mulig folk som ønsker å delta faktisk har mulighet.

– Nå som ferien er over ser vi et økende behov for å kunne delta på studier og kontorarbeid innimellom programmet i leiren, og det vil vi imøtekomme. I tillegg kan dette bidra til bedre tilretteleggelse for aktivister med funksjonsnedsettelser, sier hun.

– Fram til valget

Hun forteller at målet med leiren er å bli der fram til valget. Etter det vil aksjonistene ta en vurdering av veien videre.

- Kjenner du noen som har et hus eller hytte, eller har du selv, så ta kontakt med oss, oppfordrer hun lokalavisas lesere.

Annonserer i dag på Finn etter hus eller hytte i Repparfjord. Foto: Faksimile: Finn.no