Publisert: tirsdag 23. juni 2020 Klokken: 16:34

Påtalemyndigheten mente de solgte narkotika for 150.000 kroner

Mann i 20-årene og mann i 30-årene satt tiltalt for å ha oppbevart blant annet 849 gram amfetamin i sin bolig i Hammerfest.

 


JONATHAN JÆGER
jonathan@hammerfestingen.no


I desember 2019 kom en politibetjent over en bil som stod parkert utenfor en leilighet. Politiet visste om leiligheten fra før av, og da de kjente lukten av hasj fra ventilen, bestemte de seg for å ransake.

Politiet forteller i retten at det ble gjort funn av narkotika og kontanter.

Politiet totalt 849 gram amfetamin, 176 tabletter inneholdende det narkotiske stoffet MDMA, 179 gram hasj og 6 gram kokain i leiligheten.

Fant DNA i søppelposer

Begge tiltalte møtte i Hammerfest Tingrett og erkjente seg skyldig i å ha oppbevart hasj.

Begge erkjente seg uskyldig i å oppbevart 32 piller som innehold stoffet MDMA. Mannen i 20-årene forklarte i retten at han fikk besøk av en person som ga ham en pose med MDMA-tabeletter i nyttårsgave.

– Denne personen kom uanmeldt og hadde også med seg en bærepose som han ville legge igjen i fryseren til over helgen, forklarte mannen i 20-årene.

Videre fortalte han at han følte seg tvunget til å gå med på det og han ved tidligere anledninger hadde fått hasj av denne personen. Derfor skal tiltalte i følge ham selv ha trodd at det var hasj som lå i posen som ble lagt i fryseren.

I retten viset illustrasjonsmappen at amfetaminet i fryseren var pakket inn i lynlåsposer av samme type som ble funnet i søppelposen. I søppelposen ble det funnet lynlåsposer av nederlandsk opprinnelse med gaffatape. I den ene lynlåsposen fant politiet fingeravtrykket til mannen i 30-årene og i vakumposer fra samme søppelpose ble det funnet rester av amfetamin.

Politiet fant også engangshansker i samme søppelpose med DNA fra mannen i 20-årene.

– Slik retten vurderer disse funnene, taler dette for at narkotikaen har kommet inn i leiligheten og blitt pakket om der rett før politiet kom, står det i domspapirene.

Må i fengsel

Mannen i 20-årene og mannen i 30-årene var og tiltalt for å ha omsatt narkotika for 150.000 kroner, men det ble de begge frikjent for.

– Samlet sett foreligger det en usikkerhet knyttet til dette forholdet som retten ikke kan se bort fra, står det i domspapirene.

De ble også frifunnet for å ha brukt narkotika.

Mannen i 30-årene ble dømt til fengsel i 2 år for å ha oppbevart narkotikaen, og får 177 dager i varetekt i fradrag.

Mannen i 20-årene fikk også 2 år fengsel for oppbevaring, og får 30 dager i varetekt i fradrag.

Ingen av de tiltalte måtte betale saksomkostninger.

Del dette: