Pensjonistene opprettholder krav om å gjenåpne alderspensjonatet

Alderspensjonatet er etter at de eldre flyttet ut blitt omgjort til legesenter.

– Hammerfest pensjonistforening var så heldig å få være med administrasjonen i Hammerfest kommune da de var på tur for å se hvor det var mulig å gjøre en straksløsning på den akutte situasjonen som er oppstått mht. plass for de eldre i Hammerfest, skriver leder i Hammerfest pensjonistforening, Tor M. Olsen, i et leserinnlegg til Hammerfestingen.

– Vi må få komme med skryt når vi ser hva de har gjort for de psykisk utviklingshemmede eldre på Bokollektivet i Rypefjord, starter han.

Se video: Åpningen av Utsikten bokollektiv i Rypefjord ( i fjor)

– Men til saken om Alderspensjonatet opprettholder Hammerfest pensjonistforening det vi tidligere har krevd, at Alderspensjonatet skal gjenåpnes straks, til bruk av eldre, påpeker han.

Faksimile: Avisa Hammerfestingen har hatt mange artikler om problemene i eldreomsorgen i Hammerfest.

Har du husket ukens avis?

– Det er riktignok noen ledige rom der nå, men de kan ikke utnyttes til det som er behovet da det ikke er bemanning. Hele ideen med Alderspensjonatet er at det skal være et bofellesskap kombinert med nødvendig omsorg. Det var bra for de beboerne som bodde der før, skriver han, og viser til at det ikke er store ombyggingen som må gjøres for å sette det tilbake til den tilstanden det var før slik at de eldre kan bruke det igjen.

– Som alternative for legene har kansje pensjonrhjemmet plass som umiddelbart kan taes I bruk til legekontorer. Isveien som nå er frigjort kan sikker også brukes, foreslår lederen i Hammerfest pensjonistforening.

Annonse:

Del dette: