Hammerfestingen

Brudd på karantene er anmeldt:

– Politiet får en del tips

– Vi får en del tips og har fått en anmeldelse, sier påtaleleder Morten Daae, men påpeker at det viktigste nå er smittesporing og at folk tester seg. – Ikke nødvendigvis å straffeforfølge noen, sier han. Foto: Linn Marit Hermansen

Finnmark politidistrikt har mottatt en anmeldelse fra Hammerfest kommune på brudd på karantenebestemmelsene, men det viktigste nå er god smittesporing og at folk tester seg, sier politiet.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2021 kl 15:55

Annonse
Annonse
Annonse

- Vi har foreløpig mottatt en anmeldelse på brudd på karantene og den vil etterforsket på vanlig måte.

Det er for tidlig å si noe om den, sier påtaleleder Morten Daae hos Finnmark politidistrikt.

Anmeldt av kommunen

Ifølge iFinnmark er det Hammerfest kommune som har anmeldt to personer for brudd på karantenereglene, men ordfører Marianne Sivertsn Næss sier at hennes inntrykk er at de fleste overholder både regler og anbefalinger.

Hammerfestingen har spurt politiet om det er andre saker politiet jobber med knyttet til smitteutbruddet, hvor politiansatte etterforskes for korona-lovbrudd. Denne saken er oversendt statsadvokaten i Troms og Finnmark med anmodning om videre etterforskning i et annet politidistrikt.

Les også: Politiansatte etterforskes for korona-lovbrudd

– Får en del tips

Vi har også spurt om politiet etterforsker/har sett på andre saker, og om det er anmeldt/tipset om flere folk har vært sammen og brutt smittevernbestemmelsene og/eller den lokale forskriften som trådte i kraft forrige fredag.

– Hva gjøres fra politiet sin side?

– Vi får en del tips, og politiet jobber forebyggende og forsøker sammen med kommunene å få ned smitteutbruddet, svarer påtaleleder Morten Daa, men påpeker at det viktigste nå er å få e god smittesporing og at folk tester seg.

– Ikke nødvendigvis å straffeforfølge noen, sier påtalelder Morte Daae, men forsikrer at anmeldelser blir etterforsket.