Politiet må vente til branntomta blir kald før de kan ta åstedsundersøkelse

Slik så det ut da brannmannskapene hadde fått kontroll på flammene i natt. Bare skallet står igjen av boligen som brant. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Politiet må vente til branntomta blir kaldere før åstedsundersøkelsen, men allerede i natt var de i gang med brannetterforskningen og tok bilder av folkemengdene som strømmet til.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

Mens brannmannskapene kjempet mot flammene og slåss mot sterk vind som gjorde slukningsarbeidet vanskelig, hadde politiet startet de første etterforskningsskrittene ved at de sikret seg bilder av tilskuere som kom for å se på brannens herjing i Idrettsveien.

– Det er rutine at vi fotograferer folkemengdene, sier operasjonsleder Jan Arne Pettersen i Finnmark politidistrikt, men påpeker at politiet ikke har noen formening om hva brannårsaken kan være på nåværende tidspunkt.

Les også og se bilder fra brannen:

https://ny.hammerfestingen.no/politiet-anmoder-a-holde-vinduer-ventiler-lukket/

– Brannårsaken leter vi bestandig etter. Nå venter vi på at brannåstedet skal bli kaldere, og slik det ser ut nå ser det ikke ut til at det blir åstedsundersøkelse før tirsdag, forteller han til avisa Hammerfestingen.

Litt etter klokken 09.00 mandag var operasjonsleder i kontakt med brannvesenet i Hammerfest, som er på en inspeksjon på branntomta og nabolaget rundt for å sjekke om det er trygt for beboerne som er evakuert å flytte hjem.

– Vi regner med at det er like før at de kan det, sier operasjonsleder Jan Arne Pettersen.

Les også og se video fra brannen:

https://ny.hammerfestingen.no/video-kjemper-brannmannskapene-flammene-vinden/

Annonse:

Les mer om fordelskortet

Del dette: