Savnet søkere til kulturstipend, men kulturpris og idrettsstipend ble delt ut

Nestleder i KOU Christian Bergeton Klaussen (Ap), KOU-leder Berit Hågensen (Ap) står bak ryggen hans når Edvard Rognlid mottar kulturprisen på vegne av alpinklubben. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Dessverre har vi ikke fått noen søkere på kulturstipendet i år. Der har jeg en sterk oppfordring til dagens ungdom som driver på med musikk, med dans, teater, eller innenfor andre typer kulturbegreper. Søk kulturstipendet dersom dere har tenkt å satse videre og trenger en liten hjelp på veien, oppfordret KOU-leder Berit Hågensen (Ap), som sammen med Christian Bergeton Klaussen (Ap) likevel hadde et stipend og en kulturpris å dele ut på 17. mai.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN /bej@ny.hammerfestingen.no

– Men idrettstipendet har vi hatt søkere på, og en veldig god søknad som vi har behandlet i år. Det var også den søknaden som idrettsrådet anbefalte KOU-styret å gå inn for, sa KOU-leder Berit Hågensen.

Årets idrettsstipend i Hammerfest har derfor gått til en fremadstormende ung skiskyter, som er født i 2001. Hun skal begynne på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) til høsten. Hun har tenkt å satse videre, og hun har lyst til å bli en av de virkelig gode skiskyterne i Norge og i verden.

Så ble Andora Regine Aas ønsket velkommen på balkongen til rådhuset hvor hun fikk blomster og diplom, og et brev som bekrefter at hun er vinner av årets idrettsstipend på 85.000 kroner.

– Dette er veldig stort for meg, og jeg er veldig takknemlig for at jeg kan få dette stipendet. Det vil være med på å hjelpe meg videre, og jeg kan satse videre på skiskyting. Så ønsker jeg selvsagt å være en god representant både for Hammerfest og Finnmark, sa den unge stipendvinneren Andora Regine Aas. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Nestleder i KOU, Christian Bergeton Klaussen (Ap), delte ut årets kulturpris til Hammerfest Alpinklubb.

– Dette er en klubb som gjør alt på frivillig basis, sa Bergeton Klaussen, og trakk fram klubbens egen formålsparagraf. Prisen ble tatt i mot av leder Edvard Rognlid.

– På vegne av alpinklubben vil jeg takke for kulturprisen. Tusen takk til den eller de som har nominert oss, og takk til Styret for kultur omsorg og undervisning (KOU) som har funnet oss som en verdig kandidat. Prisen viser med stor tydelighet at alpinbakken i Hammerfest er et viktig tiltak for barn, unge og voksne, sa leder Edvard Rognlid i takketalen.

Hovedtaler i Hammerfest på 17. mai var Petter Bjørkli. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Hovedtaler i år var Petter Bjørkli, og trakk fram Hammerfest som verdens beste by, det fantastiske været, gamle tøffe hammerfestinger, og tok for seg hvordan han ser for seg byen i 2037.

Talene, toget, og folkehavet som var i Hammerfest på 17. mai kan du se i opptaket fra vår direktesending vi hadde på Facebook (talene finner du selvsagt på slutten av sendinga):

Se vår 17. mai-sending her: Bli med oss å ta en titt på toget i Hammerfest

Annonse:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del dette: