Se hvem avisa Hammerfestingen har fått som nye eiere

Ansatte i avisa Hammerfestingen har hatt noen hektiske dager, og enda gjenstår det noe arbeid før ny organisering av avisa er satt. Fra venstre: fotograf/grafiker Kenneth Olaussen, journalist Kim Stian Strømme, markedssjef Jill Tingvold, redaksjonssjef Marius B. Staveli, daglig leder Håkon Berntsen, IT-konsulent Radovan Mitrovic og redaktør Bjørn Egil Jakobsen. Foto: Morten Johansen

 

På kort tid er mye gjort. I forrige uke tok ansatte over bedriften, og holder nå på å invitere flere fra næringslivet med på laget som skal drive lokalavisa til Hammerfest videre.

Prosessen ledes av daglig leder Håkon Berntsen og redaktør Bjørn Egil Jakobsen, og i forrige uke inviterte vi flere fra byens næringsliv til informasjonsmøte for å fortelle om det som foregår.
– Det viser seg å være stor interesse for å bidra til å sikre at byen skal ha lokalavis. Det er vi ansatte veldig glade for, og helt sikkert også mange av våre faste lesere, sier daglig leder Håkon Berntsen.

Hektiske dager
– Det er under to uker siden ansatte fikk tilbud om å kjøpe avisa Hammerfestingen. Det har gitt oss mange hektiske dager ved siden av avisproduksjon, innrømmer Berntsen, som har stor tro på at avisa med relativt få og enkle grep har sterkt potensiale for lønnsom drift.
– Det at flere aktører i næringslivet vil ta del i eierskapet til avisen er en god løsning for dette tilbudet i byen, sier han.
Har fått viktig hjelp
En av de som aktivt har hjulpet oss i denne prosessen de siste dagene er blant annet Toto Hagen, som eier G. Hagen AS.
– Han har, i likhet med flere andre fra byens næringsliv, allerede varslet at de blir med oss på eiersiden, røper Berntsen.
Avisa Hammerfest vil fortsette å komme ut en gang i uka som papiravis og som digital utgivelse på buyandread, men Berntsen kan forsiktig røpe at ansatte og avisens ledelse allerede tenker å få på plass nye løsninger utover vinteren.

Du kan også lese vår avis digitalt (klikk her)

– Tegn abonnement
– Her har vi mange muligheter, men av konkurransehensyn vil vi ikke si så mye konkret om hvilke tanker vi har, blunker Berntsen, men ønsker å takke byens næringsliv som de siste dagene har vist at de har tro på oss og varslet at de er med for å sikre avisa.
– Nå håper vi at enda flere av byens innbyggere tegner abonnement hos oss på avisa. Det vil være et veldig viktig bidrag i prosessen vi er inne i, og selvsagt til god hjelp når vi nå skal gå igang med å utvikle lokalavisa til å bli enda bedre for byen, oppfordrer avisas ferske daglige leder.
– Stor stå på vilje
– Det er stor stå på vilje blant alle ansatte. Så dette har vi veldig stor tro på, slår han fast.

Avisas tidligere eiere, Caroline Greiner Haukeland og Edel Maria Brynjulfsen er glad for at ansatte fører avisa videre.

– Stolt og imponert

– Jeg er så stolt og imponert over det som nå skjer. At Håkon og Bjørn Egil viderefører den institusjonen Hammerfestingen er blitt i byen gjør meg veldig glad. Det gjør at alle søvnløse netter, all angst og hard ulønna jobbing har vært verdt det!, sier tidligere eier Caroline Greiner Haukeland.
Hun mener avisa har et godt team, som hun som tidligere sjef har stor tro på skal få dette til.

Caroline Greiner Haukeland (t.v.) og Edel Maria Brynjulfsen har overlevert et produkt de har all grunn til å være stolte av å ha skapt.

All grunn til å være stolte
– Det er en gjeng dyktige, kompetente, gjennomførende stayere med akkurat en passe dose galskap innabords, skriver hun i en uttalelse til avisa.
Samtidig har hun og Edel Maria overlevert et produkt de har all grunn til å være stolte av å ha skapt, sammen med mange flotte mennesker gjennom årene.
– Jeg har alltid ment at Hammerfest er en by som fortjener sin egen lokalavis. Nå går avisa inn i en ny tid, og som det blir veldig spennende å følge med på, sier hun.

Gir stafettpinnen videre
– Jeg er glad for å kunne gi stafettpinnen videre. Jeg har stor tro på at de vil klare å utvikle og styrke Hammerfestingen for fremtiden, sier også tidligere eier Edel Maria Brynjulfsen.

Del dette: