– Sentrumsnær akkurat slik som bobilfolket ønsker

Med kveldssola i bakgrunnen over Melkøya kan gjestene på bobilparkeringsplassen i Hammerfest virkelig nyte kveldstimene. – Her er det virkelig flott. Hammerfest er
en kommune som virkelig har skjønt hva bobilfolket ønsker, fastslår Hans Johansen (f.v.), Bente Dypdal Johansen, Kurt Johansen, Janne Kareen Granbakk Johansen og Steffen Johansen. Foran
hundene “Dina” og “Rosie”. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Du får flott utsikt til byen og innseilingen til byen fra Hammerfests bobilparkering, som ligger midt i sentrum. Fra sine campingstoler nøt denne gjengen i forrige uke kveldssola, som skaper magisk stemning.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@hammerfestingen.no

– Her var det veldig fint. Det er sånt vi bobilfolket vil ha det. Sentrumsnære bobilplasser med flott utsikt, fastslår Kurt Johansen, og resten av gjengen fra Kvæfjord i Troms er enig. Det eneste de savner i Hammerfest er et lite servicehus med toalett og dusj.

Det eneste bobilgjengen fra Sør-Troms satte fingeren på er at det mangler et lite servicehus på plassen, men Hammerfest parkering opplyser på sine nettsider at de har lagt opp til at gjestene kan bruke dusj og toaletter i lokalene til Hammerfest havn som ligger litt bortenfor på hurtigrutekaia. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Om så bare et lite servicehus på hjul og med kode som man får når man betaler billetten. Det har de flere steder, sier kameraten og bror Hans. Men bobilgjengen forsikrer at de klarer seg i Hammerfest i noen dager  siden det er lagt opp stasjon for tømming av både toalettet og spillvannstanken til bobilene.

Hammerfest tilbyr dusj og toaletter for de som ønsker det.På sine nettsider henviser Hammerfest parkering til at dusj og toaletter finnes i lokalene til Hammerfest havn KF. Det vil si nede på hurtigrutekaia, et lite stykke unna bobilparkeringsplassen.

Det var en som tipset bobilgjengen fra Kvæfjord om at Hammerfest har fått en flott bobilparkeringsplass midt i sentrum, forklarer Kurt Johansen, og sier at også de kommer til å skryte av plassen til andre bobilfarere de treffer på veien.

I tillegg til den flotte utsikten, og at bobilplassen ligger nær sentrum – kan sola nytes til sene kveldstimer når været er bra. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Finnmark har også fått kjempefine veier å kjøre på. Fra før man kommer til Alta og til Hammerfest er det flott å kjøre bobil, fastslår pensjonistene fra Sør-Troms.

Han håper og tror at flere kommuner kommer etter og vil forstå potensialet som ligger i å legge tilrette for bobilparkering, og viser til at det er enormt med bobiler etter veiene. Og at sentrumsnære plasser trekker bobilfolket til norske byer.

– Akkurat slik som Hammerfest nå gjør, roser bobilgjengen.

– Siden bobilparkeringen ble åpnet i mai har det vært mer eller mindre fullt hele tiden. Det ser ut til at det har vært et etterlengtet tilbud og trenden ser ut til å fortsette, skriver parkeringsselskapet som drifter plassen på sine nettsider.

Del dette: