Hammerfestingen

2021-arrangementet akkurat over:

– Skaidi Xtreme 2022 er utsolgt

Arrangør og syklist Odd Peder Wang-Norderud (t.h.) forteller at neste års arrangement allerede er utsolgt. En gjenganger hvert år på Skaidi Xtreme er Inge Jenssen fra Rypefjord/Tønsberg. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Det gikk fort i svingene dagen etter at 2021-arrangementet var over. For allerede da startet påmelding til 2022-arrangementet.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2021 kl 19:15

Annonse
Annonse
Annonse

– Etter bare et par timer var hovedrittet neste år utsolgt. Vi hadde 200 deltakere der i år, men skal ha 260 deltakere neste år. Og det er allerede utsolgt, forteller Peder Wang-Norderud til lokalavisa Hammerfestingen.

Han påpeker at det selvsagt er ledige plasser i ungdomsklassene, adventure- og eladventure, og at det i alle disse klassene er plass til rundt sånn ca. 200 deltakere i hvert løp.

Les også/se video: – Det var jo utrolig morsomt også

– Hovedrittet neste år er allerede utsolgt. Det gikk på et par timer, forteller Odd Peder Wang-Norderud kort tid etter at 2021-arrangementet er over. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Begrensninger på ca. 200 per ritt

– Begrensningene ligger ca. rundt 200 personer per ritt, men vi har allerede bestemt at det er plass til 260 syklister i hovedrittet, sier Wang-Norderud.

Han sier at deltakerne kommer fra hele landet, og beskriver "full pakke" som landets billigste "Norgesferie" for mange.

– Det koster mellom 500 kroner og 1.500 kroner å delta avhengig av hvilke pakke deltakerne øsker. "Full pakke" inkluderer mat og bankett, men overnatting kommer i tillegg, forklarer han, og sier at i tillegg til alle måltide står arrangøren også for bringing til og fra flyplassene og hurtigruta.

Søndag reiste altså årets gjester, og ved midnatt mandag ble det åpnet for bestillinger til neste års ritt.

– Var glade for å møtes igjen

– Vi bestemte oss også i fjor å kjøre påmeldig rett etter at løpet var over. Da er opplevelsene ferske, folk har lyst til å komme tilbake, og dette ser vi er mye bedre enn å vente til februar og opplevelsene har kommet litt i bakgrunnen, fastslår Odd Peder Wang-Norderud.

I årets løp, med stort og smått, var det rundt 500 deltakere, og lørdag var det kanskje rekordmange besøkende i start- og målområde hvor det var kafé, salgsboder og hoppeslott til barn.

En periode var det til og med sol og flott høstvær, og Odd Peder Wang-Norderud forteller at han også observerte at det ble folksomt utover formiddagen før han selv la ut med sykkelen i løypa.

– Folk var også glad for å kunne møtes igjen, sier han, men svarer at han kan ikke si foreløpig noe om besøks- eller salgstall.

– Jeg har ikke nådd å dykke inn i omsetningstall og sånt, sier han.