Hammerfestingen

Slik må vi innrette oss:

– Brudd kan medføre bøter

Beredskapsledelsen har hatt møte i ettermiddag. Her kan du høre hvordan vi i Hammerfest må innrette oss etter de nye koronarestriksjonene som har kommet.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2021 kl 16:46

Annonse
Annonse
Annonse

– Det som kanskje er litt vanskelig er reglene som kom for hele landet for private sammenkomster og arrangement, sa rådmann Leif Vidar Olsen da lokalavisa Hammerfestingen pratet med han tidligere på formiddagen.


Les også: – Dette vurderer beredskapsledelsen

Må holde stengt

På pressekonferansen ble det klart at Arktisk kultursenter må holde stengt. I tillegg til kinoen rammes Scene Finnmark sin Adam Douglas-konsert, og det er satt ny dato og nytt klokkeslett for Blandakorets jubileumskonsert.

– I tiltakspakken fra regjeringa er det både regler som gjelder for alle i hele landet, og det var også noen anbefalinger, sa ordfører Marianne Sivertsen Næss under kommunens pressekonferanse mandag.

Hun trakk fram at dersom reglene brytes så kan det medføre bøter, og pekte på at den ene regelen sier maks fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem. Og det er maksimalt ti personer på innendørs arrangement.

– Det kan være 200 personer der det er fastmonterte seter, og 50 personer i begravelser. Og det er et nasjonalt forbud nå mot skjenking av alkohol, fortsatte hun.

Les også: – Ikke dra på besøk eller få besøk av andre

En rekke med anbefalinger

Ordfører påpekte at reglene gjelder for hele landet, og at det kan medføre bøter å bryte dem. Hun gikk også løs på noen av anbefalingene som har kommet.

Hun fortalte på pressekonferansen at beredskapsledelsen har hatt en god runde på tiltakene som har kommet, og innrømte at det ikke er så lett å stille seg bak alle anbefalingene.

For per i dag har Hammerfest kun en person med påvist smitte, og ordføreren sa at når kommunen stiller seg bak de nasjonale anbefalingene er det på tvers av det man har sagt tidligere.

– Men det er en grunn til at vi gjør det. Vi ser at den nasjonale smittetrykket er veldig høyt. R-tallet er høyt. Vi har også fått to muterte virusvarianter, som ser ut til å smitte raskere og begge er påvist i Norge, sa ordfører Marianne Sivertsen Næss.

Har vært mye reising

Hun trakk fram at det har vært mye reising i jula. Både av innbyggere i Hammerfest, og at vi har hatt en del studenter og andre som i jula har reist hjem til Hammerfest for å feire jul.

– Og så har vi til enhver tid en stor andel personer som jobber i Hammerfest, men som bor i andre kommuner. Så lenge smittetrykket er så høyt nasjonalt så synes vi det er forsvarlig å stille seg bak anbefalingene som gjelder for alle, sa hun.

Nøkkelord