Snorklipp for turløype mellom Hasvik og Hammerfest kommune

Varaordfører Marianne Sivertsen Næss og ordfører Eva D. Husby i Hasvik klipper snora for turstien. Foto: Eirik Palm / FeFo

Merkingen av den ca. hundre kilometer lange turstien fra Fuglen i Hasvik kommune til Tarhalsen i Hammerfest kommune på Sørøya har startet. Tirsdag ble dette markert med snorklipping.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

Det møtte opp mange da ordfører Eva D. Husvik fra Hasvik og varaordfører Marianne Sivertsen Næss fra Hammerfest inviterte til snorklipping og grillfest i Sørvær. Studentene som har fått oppdraget med å merke turstien fikk også en oppmerksomhet.

I tillegg til å merke turstiene på Sørøya skal kommunene også satse på å bygge hytte og gapahuk, og i kombinasjon med egne telt, sa miljøvernrådgiver Tom Eirik Ness til Hammerfestingen i oktober i fjor at han tror flere kommer til å bruke turstien.

– Havtåka kan komme plutselig, og det er mye vær der ute. Derfor vil det bli mye tryggere å bruke turstien når vi får opp hytte og gapahuk, sa miljøvernrådgiveren før vinteren startet.

Faksimile: Hammerfestingen 5. oktober 2016

Til markeringa av turstien møtte det tirsdag opp mange fra begge kommunene, og Finnmarkseiendommen var representert med blant annet leder for kommunikasjon og samfunnskontakt Eirik Palm, som tok bilder av begivenheten.

Annonse:

Annonse: Kjøp billetter på https://3bfestivaldrift.ticketco.no/

Del dette: