Statoil skuffet Hammerfest, Nordkapp og Finnmark i dag

Områdedirektør Siri Espedal Kindem pekte mandag ut Harstad som sted for driftsorganisasjonen til Johan Castberg. Nå strømmer reaksjonene på og skuffelsen er stor, selv om Hammerfest pekes ut som sted for forsyningsterminal og helikopterbase.  Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Skuffelsen var stor da Statoils representanter var i Hammerfest mandag og orienterte om at driftsorganisasjonen blir lagt til Harstad. Hammerfest får forsyningsbase og helikopterbase, men reaksjonene på at driftsorganisasjonen ikke blir i Finnmark har ikke latt vente på seg. 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN, LARS BJØRKLI og MARIUS B. STAVELI
bej@hammerfestingen, lars@hammerfestingen og mbs@ny.hammerfestingen.no

Etter at nyheten har nådd ut til resten av Finnmark varsler Finnmark Arbeiderparti stor skuffelse over at driftsorganisasjonen for Johan Castbergfeltet er lokalisert til Harstad i Troms og ikke Hammerfest i Finnmark.

– Vår begrunnelse for det er at Johan Castbergfeltet ligger utenfor Finnmarkskysten og Finnmark Arbeiderparti forventer at våre naturressurser skal gi lokal aktivitet i vårt fylke. Det er derfor helt urimelig at ikke driftsorganisasjonen legges til Finnmark, skriver leder Ingalill Olsen i en pressemelding.

Se video: Her finner du opptak fra Statoils orientering om Johan Castberg i Hammerfest

Bør være et tankekors

Hun skriver videre at Statoil og resten av lisensen har gjort et beklagelig valg som kan svekke finnmarkingenes oppslutning om utvinning av petroleumsressurser i Barentshavet.

– Det bør være et tankekors for Statoil og de andre selskapene at Finnmarks største parti ikke er fornøyd med de valg de har gjort, fastslår leder Ingalill Olsen.

Etter Statoil pressebriefing mandag uttalte KU-leder Kurt Methi, som representerte Hammerfest kommune, stor skuffelse. Ordfører Kristina Hansen fra Nordkapp var enda mer skuffet over at Statoil har valgt å vente med beslutningen om oljeterminal på Veidnes.

Krever avklaring og at løfter holdes

Finnmark Arbeiderparti er ikke bare skuffet over at det ikke er samtidighet i beslutningen om utbyggingen av Johan Castberg og oljeterminal på Veidnes, men krever en avklaring fra oljeselskapet i denne saken nå og forutsetter at løfter holdes.

– Vi forutsetter at det etableres en oljeterminal på Veidnes i tråd med de løfter som tidligere er gitt til lokalsamfunnet i Nordkapp. Regionrådene i Vest- og Øst-Finnmark, samt Finnmark fylkeskommune stiller seg bak dette kravet. Det gjør også Nordnorsk Petroleumsråd, påpeker leder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen.

I Hammerfestingens video fra Statoils orientering i Hammerfest kan du også høre intervjuer med KU-leder Kurt Methi som representerte Hammerfest kommune, prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen hos Petro Arctic,  informasjonssjef Drift Nord Sverre Kojedal, ordfører Kristina Hansen fra Nordkapp, kringkastingssjæf Raymond Elde fra Radio Nordkapp, områdedirektør Siri Espedal Kindem og direktør Ketil Holmgren hos Polarbase.

Annonse:

Annonse: Kjøp billetter på https://3bfestivaldrift.ticketco.no/

 

 

Del dette: