Sterk i kastene, men ikke meldt om skader her

Vinden har vært sterk, men verken politi eller 110-sentralen har så langt i kveld og natt meldt om skader i Hammerfest. Bildet er fra Hammerfest sentrum rundt midnatt i kveld.

Det er hittil ikke meldt om skader til politi eller brannvesenet her i Hammerfest etter stormen, som har herjet i store deler av landsdelen.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

Oppdatert klokken 02.30:

Det varslede ekstremværet Ylva har gjort store skader i Nordland og Troms i dag, det har vært vanskelige kjøreforhold. Finnmark ser heldigvis ut for å ha gått klar av de værste kreftene. I alle fall har verken politiet i Finnmark eller 110 sentralen for fylket twitret om noe som helst om været de siste timene.

Snø- og isdekke, og vanskelige kjøreforhold på grunn av snøfokk. Kan bli stengt på kort varsel, melder Statens vegvesen for Rv 94, strekningen mellom Hammerfest-Kvalsund nå i natt: Se siste vegmeldinger her.

Statens vegvesen melder om dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold, og at RV94 kan bli stengt på kort varsel.

Vi har hørt vinden ta godt tak i kveld også her i Hammerfest, men lenger sør i landsdelen har det vært langt værre i kveld. Der har uværet gjort store skader.

– Flere steder har vinden revet av hustak, busser har veltet, containere har veltet av tog, tre har veltet over hus, veier stengt og flyavganger har blitt kansellert, melder TV 2 i kveld.

Og TV 2 Nyhetene og andre nyhetsmedier har rapportert om mer: I Sandnesssjøen ble deler av taket på en skole revet av. Deretter fikk flere bilister møte med takplater. Været har også ført til flere trafikkulykker. En buss kjørte av veien på Kvaløya i Troms, og en annen buss i Dyrøy kommune. Trær har ramlet som fyrstikker i Nordland.

Ordfører i Fauske kommune, Jørn Stene, sier til TV 2 at han aldri har opplevd noe lignende.

– Det har vært en veldig heftig dag, og en veldig bekymringsfull dag, sier Stene til TV 2.

Finnmark ser heldigvis ut til å ha gått klar av de sterkeste naturkreftene. For verken politiet eller 110 sentralen i Finnmark har rapportert om værskader i kveld.

Annonse:

Annonse: Tore Kristiansen, Terje Olsen, Odd Arne Stangvik, Ole Andreas Olsen og Jan Rolf Gustavsen tar står klare på Fuglenes for å ta service på blant annet snøfresere.

Del dette: