Publisert: torsdag 21. september 2017 Klokken: 13:32

Strenge restriksjoner, rekordlav dagskvote og lite ryper å finne

– Det er lite å se når du går, og det er lite å få, sier rypejeger Børge Lunga Pedersen. Rekordlav dagskvote og strenge restriksjoner møter årets rypejegere, og i tillegg må man kanskje gå langt i år for å finne ryper.  Foto: Rino Engdal

Før årets rypejakt startet gikk Finnmarkseiendommen (FeFo) ut med varsel om at årets rypetaksering viser et bunnår for hønsefulg i Finnmark, og det ble innført de strengeste jaktrestriksjonene noensinne.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

– Vi ber jegere om å la enkeltfugl og par fly, og rette avskytingen mot kull, oppfordret leder for kommunikasjon og samfunnskontak, Eirik Palm hos FeFo, i en epost som før jakta gikk ut til avisredaksjonene i fylket.

Den rekordlave dagskvoten er satt til bare ei lirype og ei fjellrype, eller to fjellryper per jeger per dag.

Om lag 400 kilometer linje ble taksert i perioden 5. til 20. august, og FeFo varslet etterpå lokale variasjoner og at lirypebestanden gjennomgående er lav i Finnmark. I tillegg har man også regulert tallet for jegere per dag i de enkelte jaktfeltene, og grensen for antall tilreisende jegere i de ulike jaktfeltene er halvert.

– Det er ekstremt lite ryper i år. Det er lite å se når du går, og det er lite å få, sier også rypejeger Børge Lunga Pedersen, som sist helg var i Skreifjorden sammen med kamerater på jakt.

Les mer og se fotograf Rino Engdals bilder fra rypejakta i ukens avis, som du også finner som e-avis her:

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser:

Del dette: