Hammerfestingen

Til tross for sykkelvelt:

Syklet inn 14,7 mill. til Barnekreftforeningen

– Jeg lå fremst, så jeg ble ikke skadet, kunne Sondre Woo Meling (innfelt) fortelle da lokalavisa Hammerfestingen pratet med han etter uhellet. Nå har sykkellaget hans levert 14,7 millioner kroner til Barnekreftforeningen. Foto: Jousu Media

Team Rynkeby Arctic, som har en hammerfesting på laget, ga i september 14,7 millioner kroner til Barnekreftforeningen.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Sykkellaget Team Rynkeby Arctic er et av totalt ti norske lag som har bidratt i denne innsamlingen.

– Team Rynkeby Arctic består av flere engasjerte mennesker fra Lofoten, Vesterålen, Harstad, Narvik, Tromsø og Hammerfest som jobber for å samle inn penger som uavkortet går til Barnekreftforeningen og forskning på barnekreft, forklarer medieansvarlig Elisabeth Karlsen.

Utsatt for uhell

Hammerfestingen Sondre Woo Meling ble i 2020 første medlem av Team Rynkeby, og i juli i år deltok han i det 960 kilometer lange sykkelrittet.

– Jeg gleder meg som en unge på julaften. Det blir godt å komme i gang, sa Meling til lokalavisa Hammerfestingen før rittet startet.

Les også: – Jeg har vært så spent at jeg ikke fikk sove i natt

I midten av juli ble laget utsatt for et uhell. En av syklistene fikk hjulet sitt kilt fast i sporene i en broovergang. Flere fikk brudd- og kuttskader og én måtte hentes med luftambulansen, men Meling kom seg uskadd forbi broovergangen.

– Det første som slo meg var at om jeg ikke hopper nå så dør jeg, sa Sondre Woo Meling etter uhellet. Foto: Jousu Media

– Hoppet over skøyten

– Jeg lå fremst, så jeg ble ikke skadet, kunne Sondre Woo Meling fortelle da lokalavisa fikk tak i ham.

Han fortalte at de hadde god fart, og at da han så skøyten i broen tenkte han at dette går ikke bra.

Les også: Fra rosa boble til salig kaos

– Det første som slo meg var at om jeg ikke hopper nå så dør jeg. Det er helt absurd, men det var det jeg tenkte. Så jeg hoppet, og i det vi klarte å stoppe så snur vi oss og ser et salig kaos bak oss, fortalte Meling, som altså hoppet med sykkelen over sporene i broovergangen.

Han fortalte at var ikke tid til å tenke.

– Vi som ikke var skadet måtte bare hjelpe, bære og støtte de andre, sa Meling.

Måtte droppe Paris

Sykkellaget har siden september i fjor fått med seg ulike bidragsytere, som vises på deres sykkeldrakt og teamtøy.

– Sammen har Team Rynkeby Arctic og deres bidragsytere bidratt til at flere barn skal ha muligheten til å bli friske, forteller medieansvarlig Elisabeth Karlsen.

– Vi er stolte over at vi har vært med å bidratt til innsamlingen i et år som preget av covid-19 og en tur der vi var utenfor en ulykke, sier medieansvarlig Elisabeth Karlsen. Foto: Jousu Media

– Det ble tidlig klart at årets tur ville bli syklet i Norge istedenfor den vanlige turen som går fra Oslo til Paris, som symbolisere slutten på innsamlingen av midler, sier hun.

Derfor startet team Rynkeby Arctic turen sin i Svolvær og møtte resten av de norske lagene i Trondheim.

– Som mange har fått med seg var de i en stygg velt. I dag går det bra med alle de involverte. De ønsker å takke alle bidragsytere, familie, venner og de andre Team Rynkeby lagene for støtten de fikk i ettertid, sier hun.