Hammerfestingen

Juryen til årets hammerfesting:

– Håper det blir vanskelig å velge

Erik Lemika og Astrid Gaup Skancke håper på mange gode nominasjoner til «årets hammerfesting». Foto: Linn Marit Hermansen

Når alle nominasjoner til «årets hammerfesting» har kommet inn er det en jury som skal velge ut fem finalister. – Kanskje er det bare snakk om det gode smilet, sier Astrid Gaup Skancke om hva som kan være en god kandidat.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Årets jury består av rådmann Leif Vidar Olsen, varaordfører Elisabeth Rønning (SV), leder i Hammerfest Senterparti Erik Lemika, virksomhetsleder i ungdomstjenesten Astrid Gaup Skancke og direktør i Hammerfest næringsforening Lars Bjørkli.

– Første året norminerte jeg selv noe så enkelt som forskjellige folk som la ut bilder av Hammerfest i både storm og stilla i sosiale medier, forteller Lemika og legger til at dette er folk som markedsfører Hammerfest hver eneste dag.

Et navn folk gjenkjenner

De trekker fram at det er flere ting som gjør en person verdig til å bli kåret til «årets hammerfesting».

– Vi har jo allerede en ildsjelpris, så det må jo ikke nødvendigvis være den med mest frivillig arbeid. Kanskje er det bare snakk om det gode smilet, sier Gaup Skancke.

Varaordfører Elisabeth Rønning er en av årets jurymedlemmer. Foto: Jonathan Jæger

– Noen som setter byen i et positivt perspektiv, supplerer Lemika.

– Også må det jo gjerne være et navn som folk kjenner igjen, sier Gaup Skancke.

– Det kan være noe så enkelt som da det var stengt på øya og Tor Even Mathisen tilbydde rom til de som var på den siden av raset, sier Lemika.

Varaordfører Elisabeth Rønning mener prisen med fordel kan gis til noen som for eksempel har gjort noe ekstra for Hammerfest kommune eller innbyggerne.

– Noen som har bidratt til å sette Hammerfest på kartet, eller har bidratt til samfunnet gjennom arbeidsinnsats, faglig kunnskap eller næringsvirksomhet. Noen som settes stor pris på av sine medborgere og som er opptatt av å bidra til at Hammerfest er et godt sted å bo for alle, sier Rønning.

25.000 kroner

Når juryen har valgt ut sine fem finalister er det dere lesere som til slutt skal avgjøre hvem som stikker av med seieren.

Rådmann Leif Vidar Olsen er også i år med som jurymedlem når avisa Hammerfestingen skal kåre «årets hammerfesting». Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Vinneren får i tillegg til heder og ære muligheten til å dele ut 25.000 kroner til et valgfritt formål.

– At du kan bidra på den måten er ganske unikt. Sånn som barnefestivalen fikk pengene da Gunnar Olsen vant for to år siden, det er ganske mye penger for dem. Så på mange måter er det en finere premie å kunne gi vekk noe slikt, sier Gaup Skancke.

Og på sett og vis er du som stemmer også med på å gi bort pengene.

– Du er med på å bidra til at det går til et fint formål, sier hun.

Juryen håper på mange gode kandidater.

– Vi håper det blir vanskelig å velge, sier de.

Direktør i Hammerfest næringsforening, Lars Bjørkli, var rask å si ja da avisa Hammerfestingen spurte om han kunne tenke seg å være en del av juryen i kåringen av «årets hammerfesting». Foto: Jonathan Jæger