To personer dukket opp på Fuglenes i klovnekostyme

I helga dukket det igjen opp observasjon av klovn i Hammerfest. En på Storsvingen, og søndagskveld to klovner i Finnmarksveien på Fuglenes. Kanskje uskyldig morro for noen, men det er neppe like morsomt for enkeltpersoner å møte på disse i høstmørket.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@hammerfestingen.no

– De sto i veikan­ten da jeg kom kjørende. Da jeg stop­pet bilen snud­de de og skulle stikke av, men så ombestemte de seg og sto og vin­ket mens jeg fil­met. De så bare komiske ut, men jeg hadde nok følt meg utryg­gere om jeg var fot­g­jenger, forteller Åge Erik­sen, Ham­mer­festin­gens faste teg­n­er av ham­mer­festlig. Det han rakk å se av de to klovnene på Fuglenes kan du se i videoen hans.

– “It-klovn” skremte flere i Ham­mer­fest, meldte NRK Finn­mark allerede tidlig søndagsmor­gen, og viste som illust­tasjon klov­nen fra skrekkfil­men med samme navn for å illus­trere hen­delsen fra rundt mid­natt natt til lørdag.

Les NRK sin sak: “It-klovn skremte flere”

– Han vir­ket skrem­mende, sa Ann Rig­mor Søder­holm, operasjon­sled­er i Finn­mark poli­tidis­trikt, som ifølge NRK beskrev per­so­n­en som utk­ledd som klov­nen i den nye skrekkfil­men “It”. Poli­ti­et var i området og så etter per­so­n­en, men uten hell.

Også iFinn­mark ful­gte søndag opp med artik­ler om klov­nen, og hadde fått tilsendt bilde av klov­nen i rund­kjøringa på Storsvin­gen.

Les iFinn­mark sin sak: Dette er klov­nen som fikk folk til å kon­tak­te poli­ti­et

Klovnene skal ikke ha gjort noe ulovlig, men blir opp­fat­tet som skrem­mende. Poli­ti­et er der­for inter­essert i å ta en prat med de som kler seg ut slik.

– Jeg vet ikke om folk har blitt red­de. Men vi har hatt til­feller sør­på, hvor folk har blitt skremt av dette. Det er der­for vi prøver å få kart­lagt hva dette er, sa poli­ti­et til iFinn­mark.

Annonse:

Del dette: