To personer dukket opp på Fuglenes i klovnekostyme

I helga dukket det igjen opp observasjon av klovn i Hammerfest. En på Storsvingen, og søndagskveld to klovner i Finnmarksveien på Fuglenes. Kanskje uskyldig morro for noen, men det er neppe like morsomt for enkeltpersoner å møte på disse i høstmørket.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

– De sto i veikanten da jeg kom kjørende. Da jeg stoppet bilen snudde de og skulle stikke av, men så ombestemte de seg og sto og vinket mens jeg filmet. De så bare komiske ut, men jeg hadde nok følt meg utryggere om jeg var fotgjenger, forteller Åge Eriksen, Hammerfestingens faste tegner av hammerfestlig. Det han rakk å se av de to klovnene på Fuglenes kan du se i videoen hans.

– «It-klovn» skremte flere i Hammerfest, meldte NRK Finnmark allerede tidlig søndagsmorgen, og viste som illusttasjon klovnen fra skrekkfilmen med samme navn for å illustrere hendelsen fra rundt midnatt natt til lørdag.

Les NRK sin sak: «It-klovn skremte flere»

– Han virket skremmende, sa Ann Rigmor Søderholm, operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, som ifølge NRK beskrev personen som utkledd som klovnen i den nye skrekkfilmen «It». Politiet var i området og så etter personen, men uten hell.

Også iFinnmark fulgte søndag opp med artikler om klovnen, og hadde fått tilsendt bilde av klovnen i rundkjøringa på Storsvingen.

Les iFinnmark sin sak: Dette er klovnen som fikk folk til å kontakte politiet

Klovnene skal ikke ha gjort noe ulovlig, men blir oppfattet som skremmende. Politiet er derfor interessert i å ta en prat med de som kler seg ut slik.

– Jeg vet ikke om folk har blitt redde. Men vi har hatt tilfeller sørpå, hvor folk har blitt skremt av dette. Det er derfor vi prøver å få kartlagt hva dette er, sa politiet til iFinnmark.

Annonse:

Del dette: