Hadde tre, men fra høsten er det bare en TIP-klasse

– Dette har nok absolutt en sammenheng med nedgangen vi har sett i oljeindustrien, sier rektor Daniel Randolph ved Hammerfest videregående skole om årets søkertall til Teknikk og industriell produksjon (TIP). Foto: Lars Bjørkli

Hammerfest videregående skole merker allerede kommende skoleår at ungdommer styrer vekk fra olje- og gass-studier, men får vi denne uken positive nyheter fra olje- og gassindustrien som gir ungdommen tilbake trua på industrien som framtidig arbeidsplass?

Av LARS BJØRKLI og BJØRN EGIL JAKOBSEN
lars@ny.hammerfestingen.no / bej@ny.hammerfestingen.no

Mandag er pressen invitert til en brief om konsekvensutredningen for Johan Castberg-feltet, og Statoils områdedirektør Siri Espedal og prosjektdirektør Knut Gjertsen kommer til Hammerfest for å presentere resultatene. Hva de har med er ikke kjent.

Lokalt har trua på olje- og gassindustrien, som framtidig arbeidsplass blant årets tiendeklassinger, dalt merkbart. Avisa Hammerfestingen kunne i forrige uke melde at kommende års søkertall hos Hammerfest videregående skole viser stor nedgang i antall søkere til Teknikk og industriell produksjon (TIP). Altså industrifag, som er viktig for rekrutteringen til olje- og gassindustrien.

For bare noen få år siden hadde man tre TIP-klasser i Hammerfest, men fra høsten går man i gang med bare en, bekrefter skolen.

– Dette har nok absolutt en sammenheng med nedgangen vi har sett i oljeindustrien, sier rektor Daniel Randolph til avisa Hammerfestingen.

Les i vår papir- eller e-avis: Ungdom velger helsefag, men svikter industri

For noen år siden var det også lange ventelister for å komme inn på kjemiprosess, som er faget som bygger på TIP, og rektoren peker altså på at innstrammingen i oljesektoren har hatt sitt og si.Det er nok derfor mange med stor spenning ser fram til resultatene for konsekvensutredningen for Johan Castberg-feltet, og hva med driftsorganisasjonen? Blir den lagt til Hammerfest, som blant annet Finnmark fylkesting enstemmig har vedtatt å kreve. For her i Finnmark menes det blant annet at et driftskontor for Johan Castberg i Hammerfest vil løfte petroleumsklyngen i byen til et nytt nivå, er det beste for Finnmark, og det har mange ganger fra politisk hold blitt pekt på at en rød tråd i politiske vedtak har vært at aktivitet utenfor kysten av Finnmark skal gi ringvirkninger i Finnmark.

Annonse:

Annonse: Kjøp billetter på https://3bfestivaldrift.ticketco.no/

Del dette: