Publisert: onsdag 22. januar 2020 Klokken: 09:35

Fristen for å nominere kandidat til årets hammerfesting er 31. januar

Erik Lemika (Sp) mener en som har gjort noe for å sette Hammerfest på kartet fortjener å bli årets hammerfesting. Foto: Linn Marit Hermansen

I samarbeid med kommunen skal avisa Hammerfestingen dele ut en pris til årets hammerfesting. Erik Lemika (Sp) mener det er viktig å verdsette de som gjør noe for byen.


LINN MARIT HERMANSEN
linn@hammerfestingen.no


31. januar er fristen for å nominere den du mener burde bli årets hammerfesting. Her er vi ute etter noen som har gjort noe for Hammerfest i året som gikk. Man kan nominere et lag eller en forening, men da må man samtidig nevne en person som gjør en stor jobb i denne organisasjonen.

– I utgangspunktet tenker jeg at en som brenner for Hammerfest, og som markedsfører byen på en positiv måte fortjener en pris, mener Lemika. 

Senterpartiet hadde oppretting av prisen «årets hammerfesting» som en del av sitt valgprogram i 2019. Dette ble tatt opp i et kommunestyremøte i desember. I og med at avisa Hammerfestingen allerede hadde en slik kåring, ble det vedtatt at kommunen sammen med avisa skulle samarbeide om tildelingen. 

Markedsføring

Lemika mener at enhver som kan bidra til å sette Hammerfest på kartet på en positiv måte, er verdig til å bli nominert.

– Det trenger ikke være noe stort. Det kan omså være en idé som gjør Hammerfest til en bedre plass å bo, sier Lemika.

Han påpeker at Tore Hansen kanskje ikke fikk så mye blest som han fortjente da han var i live.

– Det gjelder for den saks skyld Bjørn Sundquist nå også. Men de må ville det selv også. Markedsføringsbiten er ikke der. En ting er å si til lokalavisa at man er glad i byen, noe annet er det å skryte av byen til resten av landet, sier Lemika.

 

Del dette: