Publisert: fredag 11. september 2020 Klokken: 14:29

Ukjente tok kontroll over rådmannens Facebook-konto

– Jeg så at det var to fremmede telefoner innlogget på min profil, forteller rådmann Leif Vidar Olsen, som fredagsettermiddag opplever at hans kontakter er tagget i flere titalls meldinger på Facebook.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
bej@hammerfestingen.no


På Facebook-veggen til rådmannen ser dette ut som en avisreportasje med hotellkjendisen Petter Stordalen, som gir råd om gode storinvesteringer som skremmer vettet av banker. Bare tull og tøys, men plagsomt for rådmannen, som selv er på jakt langt til fjells i dag.

– Det startet med at jeg selv på telefonen klikket på en melding om at nå kan man se hvem som har sett på profilen din. Det må være dette, forteller rådmann Leif Vidar Olsen til lokalavisa Hammerfestingen.

Etter at meldingene begynte å poppe opp på Facebook-veggen gikk han inn og sjekket hvilke enheter som var knyttet til hans Facebook-kontor.

– Her så jeg at to fremmede telefoner var innlogget på min profil, forteller han.

I tillegg til å dele selve innlegget på veggen hans, ser det også ut som at han selv er å kommenterer under innleggene og kommer med en beklagelse for at han spammer kontaktene sine.

– Jeg har nå slettet 32 innlegg, kastet ut de to ukjente innloggingene og selvsagt byttet passord, sier rådmann Leif Vidar Olsen.

Annonse:

De som står bak hackingen av rådmannens Facebook-konto skrev også melding i kommentarfeltet, som ser ut som at rådmannen beklager at han har spammet sine kontakter.

Ser ut som at det er rådmannen selv som kommenterer.

 

Dette er altså tull og tøys fra hackere og svindlere som opererer på Facebook.

Ikke gå glipp av ukens avis (swipe med fingeren sidelengs for å "bla"):

Del dette: