Hammerfestingen

Varslet aksjonscamp og debatt:

Ungdommer forbereder seg til fortsatt kamp mot Nussir

– Vi gleder oss veldig, og jeg tror dette blir en lærerik helg, sa Hege Thiery Aresvik før helga. Foto: Privat

Natur og Ungdom har arrangert aksjonscamp mot gruvedumping i Repparfjord.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2020 kl 19:37

Annonse
Annonse
Annonse

Natur og ungdom samlet i helga 25 ungdommer i Kvalsund for å vise motstand mot gruvedumping i Repparfjord.

– Vi skal telte utenfor Fægfjord fra torsdag til søndag, rett ved fjorden. Deltakerne skal lære mer om saken, høre historier fra tidligere aksjonister og trene på å aksjonere, skriver de i en pressemelding.

I løpet av fredagen skal de blant annet gjennomføre en øvelse i sivil ulydighet. I tillegg blir det en tur til Nussirfjellet, og et kunstverksted hvor de skal lage kunst om temaet.

Kunsten skulle de ta de med seg til Kvalsundhallen på lørdag. Der skulle det være åpent møte klokken 14.00, og panelsamtale om sivil ulydighet.

– Vi gleder oss veldig, og jeg tror dette blir en lærerik helg, sa Hege Thiery Aresvik, faggruppeansvarlig for gruve før helga.

Det var på forhånd varslet at sametingsrepresentant Silje Karine Muotka skulle fortelle om arealinngrep i Sapmi, og debatt med leder i Natur og Ungdom, Therese Husgtmyr Woie, Muotka, varaordfører Terje Wikstrøm og Nussir-sjef Øystein Rushfeldt.

Men da lokalavisas utsendte skulle dekke debatten klokken 14.00 på lørdag, ble vi møtt av en stengt dør:

Kvalsundhallen, hvor debatten skulle være, er stengt på grunn av covid-19-tiltak. Debatten var blitt flyttet til Skaidi litt senere samme ettermiddag. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Vi har måttet flytte debatten til Skaidi. Dette har vi opplyst på Facebook,svarer Ingbjørg Marie Thorkildsen, som er sentralstyremedlem i Natur og Ungdom.

Lokalavisa hadde dessverre ikke da mulighet til å dekke debatten.