Publisert: fredag 11. september 2020 Klokken: 13:32

Utsatte behandling av søknad for å vurdere habilitet

Formannskapet utsatte behandlingen av søknad fra Hammerfest Arena.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
bej@hammerfestingen.no

Torsdag hadde formannskapet i Hammerfest møte, og skulle behandle en søknad fra Hammerfest Arena som har søkt om ytterligere finansiering av prosjektet:

– Ekstratilskudd på kroner 4.000.000

– Lån på kroner 8.000.000

– Sponsing av kommunaleavgifter på kroner 3.000.000

– Dekning av vann og avløpsutgifter kroner 500.000

– Økt likviditetslån kroner 5.000.000

Annonse:

Under behandling av saken ba representant Kurt Methi (Ap) om at formannskapet vurderte hans habilitet på grunn av at hans bror Steve Sivertsen er daglig leder hos Hammerfest Arena. Noe formannskapet sa seg enig i.

Også TerjeWikstrøm (AP) ba organet vurdere hans habilitet i saken som leder av Kvalsund Idrettslag, og viste til idrettslagets eierskapsrolle i Hammerfest Arena. Dette spørsmålet ble utsatt til slutten av møtedagen, men da ba representant Vegard Loke Rønning (KrF) organet også om å vurdere rådmann Leif Vidar Olsens habilitet i saken, og viste til at han er nestleder i HIF/Stein – som også er deleier i Hammerfest Arena.

Dette førte til at Christian Bergeton Klaussen (Ap) fremmet utsettelsesforslag, som ble enstemmig vedtatt. Behandlingen av søknaden fra Hammerfest Arena ble dermed utsatt torsdag 17. september.

I søknaden opplyser Hammerfest Arena at prosjektet består av fotballbane med størrelse 105×68 m (landskamparena slik somformannskapet i møte 20.3.20 ba Hammerfest Arena AS jobbe videre med for å få realisert).

Hallen vi inneholde følgende:

– En 11’er bane eller to 9’er baner eller 4 7’er baner.

– Klatrehall med gulvflate 170 kvm.

– Garderober.

– Kafe/klubbrom

– Inngangsparti med besøkstoaletter

-Lager

– Alt befinner seg inne i hallen. Det er også mulig å innrede andre etasje i ettertid. Banens størrelse har stor betydning fortrening,turneringer og andre arrangementer. Finnmark Fotballkrets lover Hammerfest Arena flere store arrangementer, turneringer og kamper. Norges klatreforbund har også vist interesse for å arrangere nasjonale arrangement i Hammerfest hvis klatrehallen tilfredsstiller deres krav, skriver Hammerfest Arena i søknaden som skal behandles politisk.

Ikke gå glipp av ukens avis:

Del dette: