Meteorologene ber oss sikre løse gjenstander

Uvær er på vei i Nordland, Troms og Finnmark og det er meldt om vindstyrke på opptil 35-40 m/s. Meteorologene ber oss sikre løse gjenstander, og for Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten, og Troms har det gått ut ekstremvarsel.

– Slik vil vinden utvikle seg i Nord-Norge de neste dagene. Husk å sikre løse gjenstander og båtfortøyninger. Vær obs på at vinden kan ta tak i trær og hustak. Broer og fjelloverganger kan bli stengt, advarer yr.no.

Fra ekstremvarselet som har gått ut: Lavtrykk i Norskehavet og høytrykk over Kola-halvøya setter opp et kraftig sørøstlig vindfelt over deler av Nord-Norge. Med denne vindretningen ventes store lokale variasjoner i vindstyrke, og det kan forventes kraftige vindkast på 35-50 m/s i utsatte fjordstrøk og andre leområder.  Les hele ekstremvarselet her.

Fra ukens avis kan vi nevne: Mandag arrangeres det helseseminar i Hammerfest. Tverrfaglig Helseutvalg, som er et samarbeid mellom Høyre, Frp, KrF, Miljøpartiet de Grønne, SV og Ap, har som mål å skape en kultur og en arena som setter finnmarks spesifikke helseproblemer på dagsorden både i eget fylke og nasjonalt. En møteplass for sentrale aktører.

Knut Karlsen som har kameraet sitt som følgesvenn, og 25. november åpner han salgsutstilling med bilder fra de ti siste årene fra Hammerfest.

Og hva skjer med din økonomi og verdier dersom du blir dement og ikke blir i stand til å ivareta dine interesser? Advokat Alf Kirkesæther ga nylig gode råd på møtet til Hammerfest demensforening.

Du finner selvsagt ukens avis også digitalt (pdf) her: https://www.buyandread.com/pub.htm?pub=hammerfestingen

Annonse:

Del dette: