Hammerfestingen

Hærverk på Storfjell-hytta:

– Vi vil politianmelde saken

– Jeg var selv på turhytta på Storfjellet mandagsettermiddag. Da var alt i orden, sier leder Jonas Valle Paulsen (innfelt) hos Hammerfest og omegn turlag. Foto: Tove-Mette Karlsen / Linn Marit Hermansen

Har du tips/bilder? Send tips! 466 22 529

Hammerfest og omegn turlag har anmeldt hærverket på Storfjellhytta, og politiet har vært på stedet.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Jeg var selv på turhytta på Storfjellet mandagsettermiddag. Da var alt i orden, sier leder Jonas Valle Paulsen hos Hammerfest og omegn turlag.

Han håper flere kan melde fra om tidspunkt de har vært på Storfjellet, slik at man kan ha sikre tidspunkt for tidsrommet hærverket kan ha skjedd. En turgåer har skrevet på Facebook at hun var på hytta i 23-tiden mandag, og da så det ikke slik ut.

Les også: – Dette var jeg ikke klar over

Håper på tips

Dette tilsier at hærverket må ha skjedd en gang etter det og utover natt til tirsdag. Leder av turlaget håper også flere har gjort observasjoner og har tips som kan lede politiet til gjerningspersonen eller personene.

– Jeg vil tro at det har vært en del turgåere i området, og at det er folk som har gjort observasjoner som kan være den eller de som står bak, sier han, og oppfordrer alle som vet noe eller tror de vet hvem som står bak om å ta kontakt med politiet.

– Jeg har akkurat pratet med politiet, som skal ringe meg opp igjen, sa Jonas Valle Paulsen til lokalavisa litt før klokken 14.00 tirsdag.

Mange dugnadstimer

Han synes at det som nå har skjedd er utrolig trasig, og viser til at frivillige har lagt utrolig mange dugnadstimer inn i hytteprosjektet som har blitt et populær turområde i byen.

Sånn sett er dette en veldig trist dag for turlaget og alle andre som bruker turhyttene som er satt opp på Storfjellet og på Tyven.

– Har dere planlagt å montere overvåkningkamera ved hyttene?

– Vi har ikke rukket å gjøre noen vurderinger enda. Det får vi ta etter hvert. Akkurat nå er det viktigste å få gitt anmeldelsen, og så må vi ta dette med forsikringsselskapet og få tatt takst, svarer leder Jonas Valle Paulsen, som på nåværende tidspunkt heller ikke vet hvor store skader som er påført turhytta på Storfjellet.