Video: Her legges mannen i bakken etter å ha kjørt fra Hammerfest til Skaidi med politiet etter

– Vedkommende hadde ikke gyldig førerkort og mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, opplyser operasjonsleder hos Finnmark politidistrikt.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

Ságat: Biljakta foregikk ikke helt på samme måte som på film. Stort sett ble fartsgrensa overholdt.

Mange i Hammerfest fikk med seg jakten, som startet like før klokken 20.00 torsdagskveld. Den gikk først fram og tilbake gjennom bygatene før ferden gikk ut av byen og i retning Kvalsund – og endte på Skaidi.

Annonse:

 

Les også: Se våre bilder fra biljakten, som endte rett før Skaidi i kveld

– Mannen stanset ikke for tegn gitt av politiet. Han ble pågrepet og avhørt, og løslatt etter avhør. Han hadde ikke gyldig førerkort og mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, får avisa Hammerfestingen opplyst fra politiets operasjonssentral.

Rett før Skaidi måtte bilen stanse for en bergningsbil som sperret veien. Da fikk politiet lagt ham i bakken. Foto: Frida Persen / Ságat

 

Ifølge politiets operasjonsleder gikk forfølgelsen av bilen rolig for seg.

Til iFinnmark opplyser Andreas Haugaasen hos politiet i Hammerfest at politiet ved et tilfelle har loggført at bilen holdt i gjennomsnitt 78 km/t i en 50-sone i sentrum, og at dette er den eneste loggføringen politiet har på høy fart under den timelange forfølgelsen.

Annonse:

Annonse:

Bilen var ikke eid av føreren, og avisen skriver at det også pågår etterforskning for å avklare om den var stjålet.

På sosiale medier skriver flere at det ble observert høy hastighet i byens gater, men at ferden gikk rolig ut av byen. Vår video, som avsluttes med videoklipp fra avisa Ságat tatt rett før Skaidi, viser den aktuelle bilen med de to politibilene hakk i hæl i det den kommer ut av Stallogargotunnelen og kjører over Kvalsundbrua og fram til ferden ender foran en bergningsbil som var satt på tvers over veien.

Annonse:

Annonse: – Ikke glem å kom innom oss selv om Idrettsveien er stengt.

 

Del dette: