Video: Her ser du årets Skaidi-tøffinger/Skáiddi Ruovdi

Etter Skaidi Xtreme og Skaidi Adventure lørdag ble flere av syklistene som deltok utropt til å være Skaidi-tøffinger. Linda Isaksen fra Hammerfest og andre syklister ble ikke bare en Skáiddi Ruovdi, men også ekte helter som tok seg tid til å hjelpe en syklist som ble skadd på fjellet.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

Hammerfestingene Linda Isaksen og Joachim Aaseby-Jakobsen var blant de som etter sykkelrittet ble kåret til Skáiddi Ruovdi, men Odd Peder Wang-Norderud benyttet også anledningen til å rose de to for å stoppe og hjelpe syklisten som var skadet og som ble hentet av redningshelikopter under løpet.

Tiden de brukte på å hjelpe ble selvsagt trukket fra, og arrangørene så på tidene de hadde før de stanset og hjalp til for å komme fram til en noenlunde riktig tid, fortalte Wang-Norderud, og premieutdelingen ble dermed noe forsinket lørdags ettermiddag.

Redningshelikopter ble tilkalt for hente en skadet syklist i løypa til Skaidi Xtreme. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Til iFinnmark fortalte Odd Peder Wang-Norderud at syklisten veltet og har fått et kutt i hodet, og er sendt med helikopter til Hammerfest sykehus for sjekk. Vedkommende skal ha det bra, sier han til avisen.

Joachim Aaseby-Jakobsen ble utnevnt som en av Skaidi-tøffingene, men han var også blant syklistene som etterpå fikk ros for å ha stoppet og hjulpet en skadd syklist. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Det å fullføre Skaidi Xtreme eller Skaidi Adventure én gang regnes som en prestasjon, men å gjøre det fem ganger kreves det en Skaiditøffing til, altså en Skáiddi Ruovdi.

Skaiditøffingene i 2017 er fra steder som Hammerfest, Alta, Øksfjord, Lakselv, Tverrelvdalen, samt en rypefjording som er bosatt i Tønsberg.

I 2016 ble 12 personer medlemmer i Skáiddi Ruovdi. Dette var Ronny Andersen (Porsanger), Lars Harald Blomkvist (Porsanger), Tommy Bull (Alta), Thomas P. Hammari (Alta), Jon Petter Harila (Vestre Jakobselv), Per Kåre Jakobsen (Alta), Elling Jensen (Hammerfest), Bjørn Ove Kristensen, Daniel Boberg Leirbakken (Burfjord), Alf Chirstian Losvar (Alta), Sven-Tore Nilsen (Alta) og John Njarga (Vadsø).

Hvem som ble ruovdier i 2017 kan du se i videoen over.

Annonse:

Del dette: