Video: – Stortinget er for søringer. Nordting er for de som er stor i kjeften og kritisk!

– Stortinget er for søringer og de som bor rundt Oslo. Mens Nordting er for de som er stor i kjeften og er kritisk. Jeg har opplevd dere før både rullet i olje og uten olje. Så med dette erklærer jeg Nordtinget som åpnet, sa ordfører Alf E. Jakobsen i åpningstalen da et veldig spesielt teater gjestet Hammerfest i forrige uke.

Etterpå ble det både vodka og tørrfisk, som er et av kjennemerkene til Nordting, som ikke bare er et teater som reiser rundt med sine til tider svært så treffende spissformuleringer mot både makta og de som utbytter verdiene i nord og tar dem ut av landsdelen.

Nordting tar til ordet for å løsrive Nord-Norge fra kongeriket, ta tilbake naturressursene, og teateret er også et politisk registrert parti som stiller med egen valgliste i Troms til høstens stortingsvalg.

I ukens avis kan du lese om hvilke lokale saker som ble tatt opp på Nordting, og hva publikum stemte til forslag som å gjøre Melkøya om til fornøyelsespark, gjøre valgdagen om til fridag i Hammerfest, selvstyre, og nytt kommunevåpen.

 

 

Bare for å nevne noe.

 

Annonse:

Klikk på annonsen for å se den større.

Del dette: